Fudbaleri Radničkog pomogli socijalno ugroženoj porodici Vasić iz okoline Niša

Fudbaleri Radničkog koji se spremaju za važan prvenstveni meč protiv Radnika, sa zadovoljstvom su izdvojili deo dragocenog vremena za druženje sa dečakom kome je potrebna pomoć i podrška.

Sedamnaestogodišnji Nikola Vasić iz sela Batušinac u okolini Niša izgubio je roditelje, a sa mlađom sestrom ostao je da živi sa u kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Oca je izgubio kada je imao 12 godina, a nedavno je ostao i bez majke koja je izgubila borbu sa rakom.  Nikola je odličan đak, završava Gimnaziju Bora Stanković u Nišu, želi da studira književnost i da jednoga dana on predaje deci. Uslova za učenje, kako kaže, nema. 

Nikola i njegova porodica dosta teško žive. Nemaju nikakva primanja. Dok mu je mama bila živa imali su penziju od 10 hiljada, i dečiji dodatak od 5 hiljada dinara, a nakon njene smrti ne primaju ni to. Jedino primanje je Nikolina stipendija od 5000 dinara koju prima kao odličan đak. 

Tetka Nikole Vasića, Danijela Uzelac, pokrenula je putem interneta apel za pomoć, a među prvima su se odazvali fudbaleri Radničkog. Oni su, na čelu sa kapitenom Aleksandrom Jovanovićem, ugostili Nikolu i njegovu porodicu i darovali mu dres kluba i malu novčanu pomoć koju su prikupili između sebe.

„Mi se kao klub uvek odazivemo apelu za pomoć kada su u pitanju naši sugrađani. Tako je bilo i ovoga puta. Videli smo da se Nikola suočava sa velikim problemom i dogovorili se da mu pomognemo. Drago mi je što se odazvao našem pozivu i došao na stadion. Ovim putem apelovao bih na sve koji su u mogućnosti, da se odazovu apelu i pomognu Nikoli. Ukoliko svi napravimo mali korak, zajedno ćemo doći do cilja, a to je da mu pomognemo da živi normalan život kakav i zaslužuje“, rekao je kapiten Jovanović.

Nikola Vasić je, nakon druženja, zahvalio fudbalerima Radničkog što su ga ugostili na Čairu i  istakao da mu njihova pomoć mnogo znači. 

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Nikoli Vasiću to možete učiniti putem žiro računa  205-9001021966214-48, a više informacija možete dobiti na broj telefona: 061 3081 888. Nikola će u aprilu napuniti 18 godina, a mi možemo da mu pomognemo da punoletstvo dočeka u boljim uslovima. 

tekst i foto: Aleksandar Ilić / Hot sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.