Evropsko prvenstvo košarkaša u kolicima ipak ne protiče bez Nišlija

Prof. dr Marko Aleksandrović

 

U Atini se trenutno održava Evropsko prvenstvo B divizije u košarci u kolicima. Na njemu učesvuje i selekcija Srbije, koja je, iako  je pružila dobre partije, posle prvog, grupnog dela, poslednja u svojoj grupi, bez pobede i sa tri poraza – od Hrvata, Litvanaca i Austrijanaca.

 

U srpskoj reprezentaciji nema košarkaša iz Kluba košarke u kolicima Nais iz Niša (Nemanja Tadić bio na širem spisku i pripremama), ali prvenstvo ipak ne protiče bez Nišlija. Naime, na poziv direktora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Alage Pašića, predsednik KKK Nais, prof. dr Marko Aleksandrović, u sklopu je delegacije te reprezentacije . Bez sumnje je da će prof. Aleksandrović, kao i do sada, uspostaviti nova partnerstva i vidove saradnje, a sve u interesu košarke u kolicima u Nišu, Srbiji i regionu.

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u prva tri kola zabeležila je dobre partije, i nada se visokom plasmanu, dok će se Srbija u nastavku takmičenja potruditi da izbori opstanak u B diviziji, što bi bio veliki uspeh za košarku u kolicima u našoj zemlji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.