Đorđe Radojković prvak države u džudou

Protekle subote u sportskom centru Šumice održano je prvenstvo Srbije u džudou za kadete. Džudo klub “Nis” je nastavio tradiciju dugo preko 50 godina i doneo Nišu jos jednog prvaka države.

 

U kategoriji do – 50kg Đorđe Radojković, inače višestruki prvak države u mlađim kategorijama, bio je ubedljiv i na ovom prvenstvu i postao državni prvak za mlađe kadete i kadete. To je ujedno i jedina zlatna medalja za centralnu Srbiju osvojena tog takmičarskog dana.

 

Sve mečeve Đorđe je ubedljivo rešio u svoju korist, efektnim bacanjima i iponom, a finalni meč i borbu za titulu šampiona države možda i najlepšim bacanjem na prvenstvu.

 

Pored njega za niški klub nastupili su i Aleksa Nikolić u kategoriji do – 55kg, Mihalo Lazarević (do – 66kg) i Jastra Milovanović (do – 48kg). Nikolić i Lazarević kao šampioni i vicešampioni drzave ovaj put su ostali bez medalje, Mihajlo i Jastra su ove godine izgubili meč za medalju. I tako nisu uspeli da ponove rezultate sa prošlogodišmjih prvenstava, kad su donosili medalje za svoj klub i grad Niš.

 

Inače su Nikolić, Radojković i Milovanović na prvenstvo države otisli kao šampioni centralne Srbije, a Lazarević kao vicešamipion. Njihovi treneri Dragan Spasić i Marko Jovanović ističu da su zadovoljni što je duga tradicija osvajanja medalja na državnim prvenstvima nastavljena, ali ističu da se uz malo sreće moglo do još nekog odličja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.