Dimitrije Ristić putuje na Balkansko prvenstvo

Dimitrije Ristić, niški karatista i reprezentativac Srbije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji će u sredu otputovati na Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje se od 6. do 8. decembra održava u Brežicama, Slovenija.

Mesto u reprezentaciji obezbedio je osvajanjem medalja na kvalifikacionim turnirima Beogradski pobednik i Zlatni pojas, gde je u konkurenciji preko 25 takmičara iz cele Evrope osvojio srebrnu i bronzanu medalju, kao i na Prvenstvu Uže Srbije gde je već peti put uzastopno osvajač zlatne medalje. Na kvalifikacionim turnirima u juniorskoj kategoriji je jedini predstavnik iz Srbije koji je osvojio medalju, pa je izvesno očekivati dobar rezultat i na Balkanskom prvenstvu.

Pripreme za Balkanijadu teku po planu, a svoju spremnost Dimitrije je prethodnog vikenda proverio na turnirima u Beogradu i Novom Sadu gde je zauzeo prvo mesto i u Niš doneo dve zlatne medalje.

Dimitrije ovim Prvenstvom zatvara najuspešniju kalendarsku godinu, a rezultat sa Balkanskg prvenstva odlučuje predstavnika Srbije za Evropsko prvenstvo koje se u februaru sledeće godine održava u Budimpešti. On je u svojoj kategoriji ozbiljan konkurent za ovu poziciju.

Veliku podršku u napredovanju, kao i u ciklusu priprema i odlaska na takmičenje omogućio je Grad Niš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.