Devojčice TAŽ-a najbolje na regionu

U Nišu se na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) tokom vikenda igralo Prvenstvo regiona Teniskog saveza istočne Srbije (TSIS) u konkurenciji tenisera i teniserki do 12 i do 16 godina. U konkurenciji teniserki, u obe starosne kategorije, šampionske titule su završile u rukama teniserki Teniske akademije Živković iz Niša.

 

Nađa Mladenović je osvojila titulu u konkurenciji do 12 godina, ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Ive Stojančić. Rezultat je bio 2:0. U ovoj konkurenciji trećeplasirane su bile članice TAŽ-a Danica Marjanović i Hana Ilić, a kod tenisera su Radovan Petrović i Đorđe Pešić, takođe iz TAŽ-a, stigli do treće pozicije.

 

Šampionka regiona do 16 godina je Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković. Anja je, takođe, u finalu bila bolja od klupske drugarice Anastasije Stoiljković i meč završila sa 2:0. Treća je bila još jedna članica niške akademije Anastasija Cvetković. Kod tenisera u ovoj konkurenicji titula je izmakla Nikoli Joviću (TAŽ), on je stigao do vicešampionske titule, a treće mesto su podelili Ognjen Milenović (TAŽ) i Aleksandar Žikić (TAŽ).

 

Važno je napomenuti da su Anastasija Cvetković i Ognjen Milenović ranije tokom januara stigli do vicešampionske titule na Prvenstvu regiona TSIS do 14 godina, a Aleksandar Žikić je i na tom turniru bio treći. Od ostalih tenisera i teniserki niške akademije, značajne rezultate tokom januara su ostvarili i Jevrosima Mitić i Darija Ilić, bile su treće na Prvenstvu regiona TSIS do 14 godina.

1 Comment

  1. Još jedan klub sem TAŽ-a
    01/02/2021 - 07:40

    A da li postoje dečaci koji su osvojili prvo mesto?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.