Dan kada je u legendu otišao Ivan Krstić Beli

Pre tačno 19 godina, sudbina je htela da jedan igrač Fudbalskog kluba Radnički, onaj najbolji, ne završi trening.  Tog 29. maja, na pomoćnom terenu stadiona Čair, od udara groma preminuo je Ivan Krstić Beli (29.06.1980. – 29.05.2000.).

Ivan Krstić Beli bio je predvodinik jedne nove generacije Radničkog, perspektivan fudbaler i član reprezentacije Jugoslavije do 21 godine. Fudbal je trenirao od devete godine, svojim zalaganjem na terenu i dobrim partijama došao je do prvog tima i postao kapiten. Mnogi fudbalski stručnjaci u njemu su videli naslednika Dragana Stojkovića Piksija.

Poigrala se sudbina sa biserom sa Čaira, prvo mu dala, a zatim i uzela sve… Beli je tih dana trebao da potpiše ugovor sa jednim francuskim timom i promeni sredinu. Pitanje je gde bi bila njegova granica da se sudbina na najsuroviji način nije poigrala sa njegovim životom.

Beli je iza sebe ostavio suprugu Anu i tada 29 dana starog sina Ivana. Danas Ivan Ica Krstić ima 19 godina. Od oca nije nasledio samo ime, već i talenat i ljubav prema fudbalu. Nastupa za omladinski tim Fudbalskog kluba Radnički, čiji je kapiten.

Čuvajući uspomenu na Ivana Krstića Belog, FK Radnički povukao je njegov dres sa brojem 10.  Škola fudbala nosi ime svog najtalentovanijeg igrača, isto ime nosi i ulica u rodnom Medoševcu. Ni Meraklije nikada nisu zaboravile Ivana Krstić. Na svakoj utakmici istaknuta je zastava na kojoj se nalazi dres sa brojem 10, dok se desetominutnim ćutanjem na svakom meču odaje počast Ivanu Krstiću. Posle toga navijači skandiraju njegovo ime i tako već skoro dve decenije…

Nisu ga Nišlije zaboravile, niti je fudbalski svet…

Uspomena na jednog, neponovljivog, Ivana Krstića Belog ostaće da živi sve dok ljudi budu pričali o talentovanom mladiću koji svoj san nažalost nije dosanjao.

FOTO: kevazakon.com

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.