Ivica Tončev o premeštanju Kupa: Ovo je najblaže rečeno sramota

Posle odluke takmičarske komisije da finalni meč Kupa Srbije premesti u Beograd, oglasio se i niški klub.

Sa Čaira ističu da je FK Radnički, bez obzira što se nije plasirao u finale, oštećen ovom odlukom. Oni još dodaju da štetu trpe, i sportska javnost, i ljubitelji fudbala iz Niša i okoline, koji bi ispunili stadion. Iz Radničkog podsećaju da grad Niš godinama organizuje različita takmičenja, pa tako priča o bezbednosnom riziku jednostavno nema utemeljenje.

Na šta sada sve ovo liči. Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala,zar navijači ova dva naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu!?! Da li, kako ih zovu večiti rivali moraju da igraju samo u Beogradu. Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo – rekao je Tončev.

Niški tim će tražiti novčanu naknadu od Fudbalskog saveza Srbije, jer je prethodnih meseci dosta uložio u pripremi stadiona za finale. Radnički je takođe ostao uskraćen i za 10 procenata zarade od prodatih ulaznica što je kako kažu: ozbiljan udarac za klupsku kasu ekipe kojoj je svaki dinar i više nego potreban u pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova? Pitam i ko će da obešteti hotelijere, vlasnike ugostiteljskih i sličnih objekata koji su odavno planirali veliki broj gostiju na dan pre i na dan odigravanja finalne utakmice, rekao je Tončev, a prenosi sajt kluba.

Iz Radničkog još navode da je ovim potezom Niš po ko zna koji put omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa.

Foto: FK Radnički Niš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.