Nišlija od milion evra !!!

Bivši golman Radničkog i aktuelni reprezentativac Srbije Aleksandar Jovanović (25) postao je član španske Ueske, novajlije u Primeri sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Ekskluzivno za Sport juga nesuđeni učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji izjavio je da je izuzetno zadovoljan što će u naredne tri godine braniti u Primeri.

“Vrlo sam zadovoljan. Potpisao sam na tri godine, a moji novi poslodavci potrudiće se da pravo nastupa imam već za vikend kada se moj novi klub sastaje sa Barselonom. Prošao sam lekarske preglede. Predamnom su novi izazovi, upoznavanje sa saigračima i učenje jezika, imajući u vidu da svi uglavnom govore španski… U jako dobroj sam formi i pun samopouzdanja pa očekujem da će i period prilagođavanja zahvaljujući tome bezbolnije proći”-kaže Jovanović za SJ.

Prema pisanju Danske štampe transfer je težak oko 1.000.000 evra, a za usluge srpskog golmana bili su zainteresovani i brojni drugi klubovi.

“Nije tajna da sam imao dosta ponuda, ali one konkretne, opipljive stigle su od Valjadolida i Ueske i ja sam se odlučio za ovaj drugi klub -dodaje popularni Nišlija, ljubimac navijača Radničkog “Meraklija”.

Jovanović je prethodne dve godine bio čuvar mreže danskog Arhusa, u kome je oborio brojne rekorde po dužini vremena bez primljenog gola, a u više navrata biran je i u tim kola. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da budeučesnik SP u Rusiji. Iako je Jovanović tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. standardno bio pozivan u reprezentaciju od strane selektora Muslina, propustio je Mundijal u Rusiji jer ga je novi selektor Krstajić izostavio sa spiska. Za novo okupljanje reprezentacije predstojećeg vikenda za utakmice protiv Litvanije i Rumunije, Krstajić je vratio Jovanovića u tim.

foto: SD Huesca

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.