Bela Palanka – ne samo banica, već i dobar basket (VIDEO)

Bela Palanka – ne samo banica, već i dobar basket (VIDEO)

Ulični turnir u basketu u Beloj Palanci opravdao je očekivanja. Za nedelju dana trajanja turnira više hiljada Belopalančana moglo je da vidi sjajne poteze – precizne šuteve sa distance, virtuozna dodavanja, atraktivna zakucavanja… U pet kategorija takmičilo se više od 25 ekipa, a epitet najbolje u najjačoj, seniorskoj konkurenciji opravdala je ekipa „Bela Palanka 3×3“.

Turnir nikada nije bio jači, a pored ljubavi prema košarci, ono što je privuklo ekipe iz regiona je i nagradni fond od 200.000 dinara.

Pobednička ekipa važi za jednu od najboljih u Srbiji u 3×3 basketu, a potvrda za tu tvrdnju je i učešće ovog tima na završnom turniru Kupa Srbije na Zlatiboru.

Planovi Belopalančana vezani su, pre svega, za rad sa mladima. Stručni kadar postoji, a dokaz je učešće trenera iz Bele Palanke na prestižnom kampu Košarkaškog saveza Srbije, koji je nedavno održan  u Ivanjici.

Iz Košarkaškog kluba „Mladost“ koji je organizator tradicionalnog turnira u uličnom basketu, ali i iz ostalih klubova i samog Sportskog centra „Banjica“ ističu da ovakvih rezultata ne bi bilo da lokalna vlast nije prepoznala značaj ulaganja u mlade i u sportsku infrastrukturu.

Opština Bela Palanka jeste bila pokrovitelj i turnira u  uličnom basketu, a sve su prilike da će ovaj tradicionalni turnir, iz godine u godinu biti sve veći.


Povezane vesti

Pirot ispunio očekivanja (VIDEO)

Takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije u košarci ulazi u sam finiš i polako se svode računi za ovu sezonu.

Aleksa Ćirić iz Bele Palanke prvak Srbije u tenisu

Belopalančanin Aleksa Ćirić, član TK Niketa Remezijanski postao je prvak Srbije u dvorani za 2018. godinu, u konkurenciji juniora do

Napredak opravdao ulogu favorita na memorijalu “Milan Milošević Mica” (VIDEO)

Napredak iz Aleksinca je pobednik Memorijalnog turnira “Milan Milošević Mica”. Polovina septembra već 11 godina je vreme rezervisano za vredne

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.