Aleksinac odličan domaćin školskog prvenstva u stonom tenisu. Đorđe Petrović – šampion (VIDEO)

Savez za školski sport Srbije organizovao je u Aleksincu republičko takmičenje u stonom tenisu. U dva dana nadmetali su se, najpre osnovci, a onda i srednjoškolci u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

 

Kompletna podrška u organizaciji stigla je od Saveza za školski sport Aleksinca. Sve mere jesu preduzete, a deca iz Aleksinca imala su tu privilegiju, da su praktično nastupala na domaćem terenu.

 

U sportskoj hali u Aleksincu vodila se ljuta borba, a svi su očekivali da stignu do medalja.

 

Jovana Kozarski stigla je do sedmog mesta, a titulu njabolje, potpuno očekivano ponela je Radmila Tominjak, koja u dresu reprezentacije Srbije odavno osvaja i evropske medalje. Ona je nastupala za svoju Medicinsku školu „7.april“ iz Novog Sada. Ekipno je u ženskoj konkurenciji najbolja Gimnazija iz Smedereva, drugo mesto osvojila je Ekonomsko-trgovinska škola iz Sente, a treće Medicinska škola iz Beograda, dok je četvrta bila Gimnazija „9.maj“ iz Niša.

U konkurenciji omladinaca, Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina je stigla do zlatne medalje, srebrom su se okitili stonoteniseri iz Gimnazije „Borislav Petrov Braca“ iz Vršca, a treće mesto osvojili su učenici Srednje škole iz Kladova.

U pojedinačnoj konkurenciji vladala je paklena konkurencija.

 

Očekivanja jesu bila velika, a Zvezdan Grujić stigao je do petog mesta. Njegov dugogodišnji prijatelj Đorđe Petrović iz Srednje stručne škole iz Niša bio je pun optimizma, a pokazalo se, s punim pravom.

 

Đorđe Petrović iz Srednje stručne škole iz Niša, inače aktivni igrač niškog superligaša Železničara,   potvrdio je visoku klasu i okitio se titulom državnog školskog prvaka.

Time je republičko prvenstvo u stonom tenisu i okončano, a u Savezu za školski sport Srbije imaju nove planove.

 

Ostalo je još da se realizuje i školsko takmičenje u rukometu, ukoliko situacija sa Covid-19 dozvoli. Sasvim dovoljno hza turbulentnu godinu, u kojoj Savez za školski sport puni 50 godina postojanja i rada.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.