Aleksa Stepanović: Niš zaslužuje KLS, ali nema sistema, manji gradovi ulažu više i imaju uspeha

FMP iz Železnika je drugu sezonu uzastopno ponovio sjajan uspeh, plasirao se u finale domaćeg prvenstva gde ga očekuje serija sa Crvenom zvezdom, favoritom broj jedan za osvajanje tog takmičenja. Niški ljubitelji košarke poslednje dve sezone pomno prate utakmice FMP-a jer su prošle sezone dres tog kluba nosili Danilo Tasić i Aleksa Stepanović. Nakon što je Tasić promenio klub prošlog leta u Železniku je ostao Aleksa Stepanović i bila je ovo sezona u kojoj je pretvorio potencijal u kvalitet, postao je jedan od najbitnijih igrača “pantera” i jedan od najstandardnijih igrača na svojoj poziciji i u ABA ligi.

Na zvaničnom sajtu FMP-a objavljen je veliki intervju sa Stepanovićem u kojem je naširoko govorio o svojoj karijeri, a osvrnuo se i na svoj rodni grad i košarku u njemu.

“I dalje mislim da je Niš grad fudbala i rukometa. Najveći niški košarkaš je Stefan Jović koji je došao do nivoa da osvaja medalje sa reprezentacijom i imamo još nekoliko momaka koji su napravili internacionalnu karijeru. Jovićev put je išao preko Leskovca, Kraljeva, Kragujevca… U Nišu imamo uslove, hale, veliku halu i sigurno je da ima talenta. Čini se da nema tog entuzijazma prema košarci. Da li nema sistema, dovoljno trenera… Najveći rang koji igra niški klub je Prva srpska regionalna liga i sledeće godine će tako biti. Za grad koji ima 250.000 stanovnika je to loš rezultat. Manji gradovi ulažu više i imaju više uspeha, rekao bih da Niš zaslužuje da ima ekipu koja igra najmanje KLS” – istakao je Stepanović.

Govorio je i o periodu kada je morao da ode iz Niša kako bi napredovao u karijeri.

“U glavi sam znao da ću morati da odem iz Niša, nisam znao tačno gde. Osećao sam da nemam uslove da se dalje razvijam i želeo sam da idem dalje. Dogodio se poziv Sparsa iz Sarajeva, bio sam na probi dve nedelje i sve mi se svidelo. Došao sam kući i rekao mojima – To je to, idem. Bukvalno mi se promenio život za 180 stepeni u nekoliko dana. Idem od porodice u Sarajevo sa 17 godina, svi su me pitali – kako to da iz Niša pređe u Sarajevo? Svi su me prihvatili dobro i danas imam dobre drugare iz tog perioda sa kojima sam i dalje u kontaktu. Igrali smo tada čak i juniorsku Evroligu u Železniku i izgubili od Crvene zvezde u finalu kvalifikacionog turnira” – izjavio je Aleksa Stepanović u intervjuu za klupski sajt.

Iako još uvek mlad upitan je i da li razmišlja o trenerskoj karijeri i dao je zanimljiv odgovor.

“Zapisujem neke stvari sada, ali ne razmišljam u tom pravcu. Možda baš mene čeka niška košarka.”

Na ovom linku možete pročitati komplet intervju u kome pominje i svoju košarkašku porodicu koja je obeležila jedan period košarke u Nišu, zatim i svog mlađeg brata Pavla koji uspešno krči svoj košarkaški put, ali i brojnim zanimljivostima iz karijere, poput boravka u Sarajevu, valjevu, epizode u Partizanu i planovima za budućnost…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.