Aleksa Ćirić treći na Otvorenom prvenstvu Novog Sada

Aleksa Ćirić treći na Otvorenom prvenstvu Novog Sada

Aleksa Ćirić, 18-godišnji teniser TK „Niketa Remezijanski“ iz Bele Palanke osvojio je treće mesto na Otvorenom prvenstvu Novog Sada, turniru 1. kategorije u konkurenciji seniora.
Na turniru je učestvovalo 48 tenisera iz cele Srbije i inostranstva, a Ćirić je u 1/16 finala glavnog žreba pobedio Cizelj-Živković Stefana člana TK Voždovac iz Beograda rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:0, u 1/8 finala bio je bolji od Stojanovića Luke, člana Teniske akademije Tipsarević iz Beograda, takođe rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:1, dok je u 1/4 finala, u jednom veoma kvalitetnom meču, nadigrao Gažo Stefana tenisera TK Viner iz Beograda rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4. U polufinalu Ćirić je poražen od domaćeg tenisera Obradović Dušana rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:1. Ovo je tek treći turnir belopalanačkog tenisera u konkurenciji seniora i nakon ovih bodova Ćirić će značajno popraviti svoj plasman na rang listi seniora TSS, koji se uzima i kao važeći rang za profesionalne turnire kod tenisera koji nemaju ATP bodove.

Narednog vikenda još jedan belopalanački teniser, 16-godišnji Marko Kostić, član TK „Niketa Remezijanski“ učestvovaće na veoma kvalitetnom turniru 1. kategorije „Memorijalu Mome Unkovića“ za juniore do 18 godina, koji se od 30.6. do 04.7.2018. održava na terenima TK Crvena Zvezda u Beogradu.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.