Aktivno sportsko leto na babušničkom bazenu (VIDEO)

Na jednom od najlepših kupališnih kompleksa na jugu Srbije, na babušničkom bazenu, u toku je veoma aktivno sportsko leto. Kada večernje zvono da znak kupačima da je dosta sa zabavom u vodi za taj dan, plato pored bazena otvara se za rekreaciju na suvom – za zumbu i kik-boks. Tih sportova do ove sezone nije bilo u Babušnici, pa ne čudi što je interesovanje sasvim zadovoljavajuće.

 

Svakog utorka i četvrtka od 20 sati petnaestak devojaka zauzme svoje pozicije za sat aerobika uz dobru muziku i zanimljive plesne pokrete koji se odlično kombinuju sa dinamičnim vežbama za telo

 

Pod instrukcijom “Crne kobre” su i treninzi kik-boksa koji se, u istom terminu, odvijaju na drugom delu terena. Mahom momci, ali i poneka devojčica, savladavaju novu borilačku tehniku – neki sa pristojnim predznanjem, a neki potpuno bez iskustva.

 

Treneri iz Pirota prezadovoljni su ambijentom koji im je u Babušnici ustupljen za rad sa polaznicima, a progam zumbe i kik-boksa za sve zainteresovane vežbače u na ovom terenu potpuno je besplatan i trajaće do kraja septembra. Klub “Crna kobra” razmatra mogućnost da i po isteku tog roka, ukoliko se zadrži postojeće interesovanje za ove sportove, nastavi da drži treninge u Babušnici, a razmatra se čak i mogućnost osnivanja prvog Kik-boks kluba “Babušnica”.

 

Inače, program besplatnog sporta do kraja leta omogućila je opština Babušnica kroz koordinaciju i angažman Kancelarije za mlade.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.