Vaterpolisti Nais izlaze na međunarodnu scenu

Vaterpolistii  Naisa saznali su imena protivnika u prvom krugu kvalifikacija za Kup Evrope. Niški tim nalazi se u grupi D, sa italijanskom Ortiđom, crnogorskim Primorcem i grčkom Idrom.

Prva runda kvalifikacija na programu je od 28. do 30. septembra, a turnir će biti održan na ostrvu Idra (Grčka).

Pored Naisa u kvalifikacijama će učestvovati i Partizan. Crno-beli nalaze se u grupi A (Rijeka) protivnici će im biti OSC (Mađarska), Primorje (Hrvatska) i Duizburg (Nemačka).

U grupi B (Savona) nalaze se Savona (Italija), Marselj (Francuska), Mornar (Hrvatska) i Neukoln Berlin (Nemačka). Grupu C (Barselona) čine: Barselona (Španija), BVSC (Mađarska) i Olimpik Nica (Francuska).

Plasman u drugi krug kvalifikacija izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, nakon čega će biti formirane dve nove grupe. Po dva najbolja tima iz novooformljenih grupa boriće se za plasman u četvrtfinale, protivnici će im biti poraženi iz trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona Srbija neće imate predstavnika. Crvena zvezda će, umesto Partizana, naredne dve godine biti direktan učesnik elitnog ranga takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.