ŽFK Radnički blizu Prve lige – 3:2 pred revanš u Kuršumliji (VIDEO)

U prvom meču baraža za popunu prve lige, fudbalerke Radničkog su na terenu Cara Konstantina, na Bubnju dočekale ekipu Kolibrija iz Kuršumlije. U odličnom meču punom preokreta niške fudbalerke su slavile rezultatom 3:2.

Fudbalerke Radničkog su bojažljivo ušle u meč, previše respektujući gošće koje su bile pojačane sa nekoliko superligaških fudbalerki niškog Mašinca.

Kako je vreme odmicalo domaće fudbalerke su se oslobađale pritiska i posle 20 minuta igre dolaze u vođstvo. Strelac je bila Ana Lilić.

Borba se tada rasplamsava i ređaju se šanse na obe strane da bi krajem poluvremena gošće došle do potpunog preokreta. Prvo je Isidora Vučković izjednačila preciznim udarcem sa 20 metara da bi vođstvo gošćama donela Dramićanin nekoliko minuta kasnije.

U nastavku je viđena još zanimljivija utakmica sa puno izglednih situacija na obe strane, ali su domaće pokazale više volje i borbenosti i uspele da ostvare veoma važnu pobedu. Prvo je rezultatski egal donela Danijela Bošković koja je u drugom delu bila prekomandovana u sam špic napada,. a konačnih 3:2 za Radnički postavlja kapiten Sonja Marković posle sjajnog prodora izvanredne Ane Lilić.

Fudbalerke Radničkog pokazuju da rastu iz meča u meč i da snagom volje i kolektivnim duhom uspevaju da igraju iznad svojih mogučnosti. Uz malo sreće u revanš meču, u Kuršumliji sledećeg vikenda, nadaju se da će uspeti da ostvare svoj san i domognu se prvoligaške scene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.