Mali sajam sporta u Aleksincu (VIDEO)

29. maja u aleksinačkoj hali sportova održan je prvi po redu “Mali Sajam Sporta”. Ovu veliku manifestaciju organizovali su Sportski savez Srbije, sportski savez opštine Aleksinac, opština Aleksinac, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Domaćini su se potrudili da ova svečanost ostane urezana u pamćenje svih mališana koji u njoj učestvovali ili došli da je posmatraju. U opštini Aleksinac su zainteresovani za ulaganje u sport i da rekreativnim i profesionalnim sportistima obezbede dobre uslove, a deci pruže što veći izbor sportova kojim mogu da se bave.

Mali sajam je održan u prelepoj atmosferi prepune dvorane u Aleksincu, a predstavio se najveći broj sportskih kolektiva iz ovog mesta. Sve štandove je obišao predsednik sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar sa predstavnicima grada.

Najzanimljivi deo ovog svojevrsnog spektakla činili su upravo oni za koje je on i namenjen, devojčice i dečaci koji se bave sportom. Posetiocima u dvorani, od kojih su najveći deo činili upravo njihovi roditelji, pokazali su deo od onoga što uče u svojim sportskim kolektivima i još jednom potvrdili da je to vreme potrošeno na pravi način.

Ovakvi događaji ne prave od dece šampione, ali ih na pravi način motivišu da uđu u sport i pravilno se razvijaju. Aleksinački “Mali sajam sporta” je prvi u nizu koji sledi I tek će se održavati širom Srbije a, završni će biti veliki Sajam Sporta 2017. I održaće se na beogradskom sajmištu u periodu od 24. do 26. novembra ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.