Želja počeo pripreme sa novim trenerom

U odnosu na prošlogodišnji, početak priprema Železničara za ovu sezonu – skroman. Bez pompeznih izjava, bez mnogo novih igrača, bez velikih očekivanja. Prvi trening sa ekipom odradio je novi trener Želje Đorđe Teodorović.

Velika mi je čast da sedim ovde kao šef stručnog štaba Železničara. Nekako sam ponikao u onoj staroj državi gde je Železničar bio jedan od klubova sa velikom tradicijom. Sećam se tih jakih duela moje Metaloplastike i Želje. Zaista sam dirnut kada jedan takav veliki klub pozove i izađe sa jednim ozbiljnim projektom. Našli smo se vrlo brzo, sa Ljubom Pavlovićem sam pričao pet minuta i razumeli smo se. Evo sada sam tu i probaću da prenesem tu energiju i iskustvo na igrački kadar. Nadam se da će ova priča, o kojoj zajedno sanjamo, da dođe do nekog nivoa da svi zajedno budemo zadovoljni na kraju sezone – kaže Teodorović.

Nišlije su prošle godine priželjkivale titulu državnog prvaka, sada trofeji nisu prioritet, već stabilizacija kluba.

U ovom prvom periodu nema rezultatskog pritiska. Mi svi treneri to volimo, a neko od nas i želi malo pritisak da ima rezultata. Najvažnija je stabilazacija da ekipa počne da liči na nešto, da igrači kontinuirano treniraju, napreduju… Da publika oseti da je to prava priča, da momci izgaraju na terenu. Da se iz utakmice u utakmicu vidi neki napredak koji bi privukao publiku u dvoranu. Imamo zajednički cilj. Ljuba je napomenuo da u početku nema rezultatskog pritiska, a kasnije kako vreme odmiče da dovedemo Železničar na onaj segment koji zaslužuje, zaključuje trener.

Za sada nije poznat plan priprema niškog tima. Kako kaže novi šef stručnog štaba sada je najbitnije fizički testirati ekipu, ne bi li se videlo ko koliko može i ne bi li se sprečile povrede.

Prozivci su prisustvovali: Miroslav Kocić, Darko Stošić, Nikola Matović, Nemanja Milovanović, Petar Petrović, Nemanja Milutinović, Marko Milosavljević, Aleksandar Pavlović, Luka Potkonjak, Veljko Stanojević, Nemanja Živković, Danilo Stojanović,  Đorđe Spasić, Davor Stankulić, Nemanja Cvetković, Vladimir Jevtić.

U odnosu na tim koji je završio proteklu sezonu u Želji više nisu: Predrag Vejin, Andrija Mađar, Stevan Sretenović, Jan Gorela, Dobrivoje Marković, Aleksa Kljaljić, Marija Pižurica, Miloš Božović, Ante Babić.

Foto: RK Železničar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.