Vrteška na klupi Radničkog – Aleksandar Stanković četvrti trener ove sezone (VIDEO)

Iz zapisnika sa meča 31. kola Partizan – Radnički

Jučerašnji poraz od Partizana Radničkom je bio četvrti uzastopni, ali već na tom meču nije Vladimir Gaćinović nije bio na klupi Nišlija. Čekalo  se samo da mu se pronađe naslednik, a danas je i to i učinjeno – četvrti trener ove sezone na klupi niškog superligaša biće Aleksandar Stanković.

 

 

 

Nakon Radoslava Bataka, na užarenu čairsku klup seo je na kratko Milan Đuričić, koji je nakon problema sa korona virusom ustupio mesto Vladimiru Gaćinoviću. Upravo je poraz od Napretka, koji sada predvodi Đuričić, došao glave Gaćinoviću, koji posle pet meseca provedenih u Nišu napušta Radnički. U tom periodu predvodio je ekipu na 14 mečeva i zabeležio je svega 4 pobede uz 2 remija i čak 8 poraza. Stanković preuzima ekipu u seriji loših rezultata i imaće težak zadatak da je vrati na pobednički kolosek.

 

 

Aleksandar Stanković (1981. godište) igračku karijeru počeo je u Radniku iz Surdulice iz koga se seli u Radnički iz Kragujevca, a zatim u Milicionar. Igrao je kasnije i u niškom Radničkom, Rabotničkom, Čelarevu, da bi fudbalsku karijeru okončao u Bežaniji, gde je otpočeo i njegov trenerski put. Nakon Bežanije kao glavni trener predvodio je još i Metalac iz Gornjeg Milanovca i to u sezoni 2019/2020, a u tekućoj sezoni nije imao angažman.

 

Nakon 31. odigranog kola Radnički je 38 bodova na deobi 10.-12 . mesta sa ekipama Voždovca i Metalca. Ima 5 bodova više od 15. plasiranog Rada koji je u zoni ispadanja, a čak 22 manje od Vojvodine koja je na4. mestu koje vodi u Evropu. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a novi trener Radničkog Stanković ekipu će predvoditi već narednog vikenda protiv Javora na Čairu.

 

 

Na današnjoj pres konferenciji novog trenera Aleksandra Stankovića, predstavio je takođe novi sportski direktor Ivan Ivović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.