“Džakovi” najbolji na prvom “3×3 Babušnica” (VIDEO)

U sistem Roda 3×3 prvenstva Srbije, ovog leta, uključila se i Babušnicakoja je po prvi put bila domaćin i organizator ovog populanog događaja.

Babušničko izdanje basket turnira po 3×3 pravilima privuklo je i neke od najjačih ekipa, pa turnir, po kvalitetu basketa ni malo nije zaostajao za prvenstvima koja se održavaju u drugim gradovima sa većim iskustvom u organizaciji.

Finalna borba protekla je u znaku beogradskih timova „Džakovi“ i „Brox“ koji su u želji za pobedom bili prilično izjednačeni, ali su „Džakovi“ za poen-dva bili u prednosti tokom čitavog meča. Pred kraj su uspeli da naprave i veću razliku.  „Brox“ su uspeli da ih sustignu, ali ne i prestignu pa je finale završeno rezultatom 16 prema 14 za „Džakove“.

Trećeplasirana ekipa bilaje „No name“ iz Niša koja je u polufinalnom okršaju sa „Brox-om“ izgubila rezultatom 10 prema 21. Drugi polufinalni par bili su „Džakovi i „Bela Palanka“.

Inače, umesto prijavljenih 12, učestvovalo je 7 ekipa, jer su neki timovi iz okruženja pred sam događaj otkazali učešće. Osim pomenutih, na babušničkom 3×3 prvenstvu takmičila se i ekipa „Oktopus Team“ iz Rumunije, „Švabe“ iz Pirota, kao i domaći tim „Babušnica“.

Turnir je odigran pod vedrim nebom, na postojećem terenu sa modernom tartan podlogom i reflektorima koji omogućavaju da igra traje duboko u noć. U svakom slučaju, organizacijom su svi bili zadovoljni – i domaćini i gosti i predstavnici Saveza.

Babušnica, kada je reč o ovom sve popularnijem basketaškom događaju, ima ozbiljne planove.

Nagrada za pobednike turnira u Babušnici iznosila je 60 hiljada dinara i direktan plasman na veliko finale u Beogradu 19. avgusta. Drugoplasirana ekipa dobila je 20 hiljada i sportsku opremu Košarkaškog saveza Srbije, dok je za treće mesto bila obezbeđena samo sportska oprema.

Bez obzira, međutim, na mogućnost da se od ove igre lepo živi u toku letnjih meseci, kao i na činjenicu da je 3×3 od prošle godine olimpijski sport u kome su srpski timovi na krovu sveta, u Savezu smatraju da bi promocija 3×3 basketa trebalo da bude snažnija.

Veče pre 3×3 spektakla, takođe u organizaciji Košarkaškog kluba Babušnica, bilo je održano i finale tradicionalnog letnjeg turnira u basketu – “Babušnica 2018” koji se, počev od 8. avgusta, svake večeri igrao na terenima u centru Babušnice.

Na turniru je učestvovalo osam seniorskih ekipa, podeljenih u dve grupe, a u polufinale su se plasirala po dva najbolja tima. Završnica je bila u znaku Pirota i Leskovca, ali su Leskovčani, inače prijavljeni kao „Pivnica Babušnica“, bili bolji u finalnom okršaju.

Pobednici ovog turnira imaju za sobom i dva osvojena 3×3 prvenstva, što govori o kvalitetu takmičenja koje je prethodilo babušničkom debiju u organizaciji 3×3 turnira.

U kadetskoj konkurenciji takmičilo se pet timova, a u finalnom meču između ekipa iz Pirota i Babušnice, gosti su zasluženo pobedili.

Nagrada za prvo mesto u seniorskoj konkurenciji iznosila je 40 hiljada dinara, za drugo mesto 20, a za treće mesto 10 hiljada dinara. Prvoplasirani kadeti nagrađeni su sa 12 hiljada, drugoplasirani sa 6 i trećeplasirani 4 hiljade dinara. Turnir je održan pod pokroviteljstvom opštine Babušnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.