Uzbudljiva borba za opstana u Zoni “Centar”. UŽIVO Aluminijum – Mladost (Medoševac)

 

Prvenstvo u Zoni “Centar” privodi se kraju. Iako je pitanje prvaka odavno rešeno (Car Konstantin ubedljivo prvi), borba za opstanak u ligi dostigla je kulminaciju.

 

Ekipa Aluminijuma iz Naselja Nikola Tesla posle prvog dela prvenstva, bila je takoreći otpisana i zakovan za dno tabeli. Nakon sjajnog starta u prolećnom delu činilo se da su na dobrom putu da sačuvaju status “zonaša”, i u tom trenutku Rudar iz Jelašnice se našao u nezavidnoj situaciji. Međutim, u zadnjih mesec dana opet se sve istumbalo. Rudar se, čini izvukao iz opasne zone, a za “goli život” ostali su da se boree Aluminijum i ekipa Delijskog visa.

 

Preostala su još dva kola, a u današnjim susretima od 17.30 Delijski vis gostuje Bukoviku u Ražnju, dok Aluminijum dočekuje ekipu Mladosti iz Medoševca. U slučaju pobede Aluminijuma i poraza Delijskog visa, sve bi bilo rešeno pre poslednjeg kola u kome se ova dva rivala sastaju na stadionu na Delijskom visu. U protivnom njihov međusobni duel odlučivaće o tome koja ekipa će biti poslednja na tebeli i samim tim će ispasti u niži rang takmičenja.

 

Ali sve ove računice padaju u vodu, ako ekipa Brzog Broda, koja se takmiči u Srpskoj ligi “Istok”, ne uspe da obezbedi opstanak. Ako se to ne dogodi iz Zone ispadaju dve ekipe i borba Aluminijuma i Delijskog visa neće imati veći značaj. Ekipa OFK Brzi Brod je lošim rezultatima u poslednje vreme ugrozila dobar plasman i  u poslednja dva kola moraće da strepi za opstanak, a otežavajući faktor im je činjenica da su u ovom kolu slobodni (zbog istupanja Dinama iz Vranja) i da im je preostao još samo jedan meč do kraja šampionata, i to gostovanje ekipi Jagodine. U slučaju poraza Brzobrođana u Jagodini, ekipe Hajduk Veljka i Meševa imaće priliku da preteknu ekipu Brzog Broda, mada i one imaju težak raspored, ali protiv ekipa koje su rešile svoj status.

 

Na portalu Sport juga moći ćete da pratite dešavanja sa stadiona Delnice gde se od 17.30 sastaju Aluminijum i Mladosti iz Medoševca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.