Počeo “Trofej Crveni Krst”

 

Drugu godinu zaredom, GO Crveni Krst pokrovitelj je turnira košarke u kolicima – „Trofej Crveni Krst“. Turnir je svečano otvorio većnik za sport pri Gradskoj opštini Crveni Krst, Milomir Blažević, koji nije krio zadovoljstvo slikom u OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljenje „Branko Bjegović“.

 

 

„Meni je čast kao većniku za sport pri GO Crveni Krst da jedan sportski kolektiv kakav je KKK Nais trenira na teritoriji naše opštine. Sa ponosom mogu da kažem da sarađujemo od 2019. godine i da se ta saradnja kreće uzlaznom linijom. Ovogodišnji turnir je organizaciono prevazišao prošlogodišnji, potrudićemo se da naredni bude međunarodnog karaktera. Naša opština je uvek tu za sportiste i osobe sa invaliditetom.“ -rekao je većnik za sport, Milomir Blažević.

 

Svečanom otvaranju je prisustvovala i većnicaza obrazovanje i kulturu GO Crveni Krst, Jelena Madić, komesar sa suđenje Balkanske lige i poverenik za sudije pri Regionalnom košarkaškom savezu Istočna Srbija, Igor Đorđević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca, Dejan Ivanović, predsednik KKK Nais, Marko Aleksandrović. Inače, Fakultetsporta i fizičkogvaspitanjaUniverziteta u Nišujepodržao organiaciju utakmice volontiranjem obezbediodesetakstudenata.

 

 

Utakmica tradicionalnih rivala je bila zanimljiva od prvog podbacivanja koje je izveo većnik Milomir Blažević. Početnu četvrtinu je dobio klub iz Beograda, ali je na poluveremenu Nais imao prednost od 6 poena (25:19). Nišlije su „dodale gas“ u trećoj četvrtini posle koje je prednost povećana na 18 poena (41:23). U poslednjoj četvrtini su strelci bili prilično neaktivni, postignuto je samo 15 poena, uz minimalnu prednost Mega Despota (8:7), a za konačnih 48:31.

 

Najefikasniji u ekipi Naisa i ujedno najbolji igrač meča je bio centar Nemanja Tadić sa 18 poena i 12 skokova. U borbenoj ekipi Mega Despot najefikasniji je bio Nemanja Vukašinović sa 11 poena.

 

 

„Čestitam ekipama na borbenosti, utakmica je bila prava ligaška, čvrsta, borbena, brza, atraktivna i pristojno efikasna. Bilo je dosta grešaka i promašenih šuteva na obe strane. Iskoristili smo dominaciju u skoku koju smo inicijalno imali. Zadovoljni smo kako smo rezultatski počeli turnir „Trofej GO Crveni Krst“ – rekao je trener i generalni sekretar KKK Nais, Ivan Popović.

 

Stručni štab KKK Mega Despot smatra da je dominacija Naisa u skoku postojala, ali da je uzrok poraza loš procenat šuta ekipe iz prestonice Srbije.

 

 

„Očekivali smo da KKK Nais bude uspešniji u skoku, imali su ih 8 više. Glavni uzrok našeg poraza je naš katastrofalan šut iz igre (28%), dok je naš rival bio znatno uspešniji (48%), na gotovo identičnom broju pokušaja šuta. Čestitam ekipi KKK Nais na pobedi, a mojim igračima na borbi. Zahvaljujem se na gostroprimstvu. KKK Nais je vremenom razvio sjajan odnos sa lokalnom samoupravom, uzor su svima.“ – rekao je trener i igrač Mega Despot, Milan Zelen, inače nosilac nacionalnog sportskog priznanja zahvaljujući uspesima u stonom tenisu.

 

„Trofej Crveni Krst“ se nastavlja u junu kada će današnji rivali igrati još po jednu utakmicu sa KKuK Tugar iz Paraćina. Treba naglasiti da se ova utakmica se boduje za Ligu košarkaša u kolicima Srbije (LKKS) koja se nastavlja u julu.

 

 

KKK Nais : KKK Mega Despot 48:31 (8:10, 17:9, 16:4, 7:8)

Dvorana: sala OŠ „Ivo Andrić“ – istureno odeljene „Branko Bjegović“

Gledalaca: 30

Sudije: Stanković (Niš), Krstić (Niš), Milošević (Niš)

 

KKK Nais: Šimandli, Tadić 18, Kostić (kap.), Jovanović 6, Popović, Nonković 6, Dinić 6, Marinković 2, Lazarević 10. Trener: Popović

KKK Mega Despot: Makulović, Fucić, Jovanović (kap.), Marić, Todorović, Zelen, Vukašinović, Pavlović, Saliu, Bicok. Trener: Fucić, Zelen.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.