Tubić trener Konstantina (VIDEO)

 *Dosadašnji trener juniora i kadeta niškog kluba promovisan u novog šefa struke

 

 

 

 *Tubić: Čitavog života sam se spremao za ovaj dan

 

Milan Tubić novi je trener Konstantina! Reč je o mladom treneru (38), koji već nekoliko godina predvodi kadete i juniore Konstantina, a pre toga je znanje i iskustvo sticao u Nibaku i KK Junioru. Tubić je danas i zvanično preuzeo dužnost i održao prvi trening, uz pomoć kondicionog trenera Marka Antića. Prvi asistent u njegovom stručnom štabu je Nikola Bogdanović, koji je nekada bio prvi pomoćnik Jovici Antoniću u periodu kada se Konstantin prvi put domogao KLS. ž

 

 –Čitavog života sam se spremao za ovaj dan u kojem ću postati trener i seniorskog tima. Kad me je Aca pozvao i predstavio mi svoje ideje, nisam se ni najmanje dvoumio. Očekivanja su da se vratimo u viši rang i da afirmišemo što veći broj mladih igrača, poniklih u našoj školi, a najvažnije je da napravimo „podlogu“ za naredne sezone u kojima bi Konstantin takmičarski trebalo da se vrati tamo gde je bio. Sve ove igrače dobro poznajem, naročito mlađe, znaju i oni mene, pa da krenemo u nešto što bi svi zajedno trebalo da izgradimo-rekao je Tubić nakon što je i zvanično preuzeo prvi tim Konstantina.

 

 

Tubića su pozdravili i predstavili predsednik kluba Zvonko Milošević i sportski direktor Aleksandar Mladenović, koji su mu simbolično, za srećan početak, uručili trenersku tablu i ikonu Sv. Cara Konstantina i sv. Jelene.

 

Izbor Tubića jasno pokazuje naše opredelenje da se u narednom periodu oslonimo na sopstveni igrački kadar i da pružimo šansu i svojim trenerima i ovim momcima poniklim u našoj omladinskoj školi. Oni moraju da dobiju adekvatan prostor za napredak, a mi ćemo im omogućiti da dobro treniraju i da pokušaju da ostvare i svoje i naše ambicije. Mi ćemo se, kao i do sada, držati okvira budžeta kojim raspolažemo, u ovom trenutku ne dugujemo ništa, a kao što znate, novac koji nam je opredeljen je vrlo oskudan, pa takve, nažalost, moraju da budu i ambicije. No, verujem da će iz svega ovoga da se izrode pozitivne stvari, da će Tubić biti naše dugotrajno rešenje, a da će ovi momci koji dobiju šansu znati da je iskoriste i da će Niš u Konstantinu imati stabilan i ambiciozan klub-rekao je prvi čovek niškog kluba Zvonko Milošević, juče na stadionu Čair, gde je obavljena ova simbolična promocija.

 

Aleksandar Mladenović je nedavno sa parketa ušao u „kancelariju“ sportskog direktora, a Tubić je njegov prvi izbor na novoj funkciji:

 

Ovo je prirodan sled događaja, jer on je u klubu već dugi niz godina i red je bio da mu se pruži šansa. Rekao sam da je moj cilj da ovaj klub počne da stvara svoje kadrove i Tubić je logično rešenje za prvog trenera. Obavili smo konsultacije čim sam preuzeo sportski sektor, dopale su mu se ideje koje sam mu predstavio, tada smo se praktično i dogovorili i čekali smo da se vrati sa kampa da preuzme posao. Kako sada stvari stoje, igraćemo u Srpskoj ligi, što je možda i bolja opcija, jer sam već najavio da ćemo u narednoj sezoni probati da promovišemo što više igrača iz naše juniorske ekipe. Polako kompletiramo „roster“, tu su već nekolicina starijih igrača iz prošle sezone, pa ćemo videti-kaže Mladenović.

 

Od igrača iz prošlogodišnje ekipe, na treningu su se mogli videti Gudžić, Milojević i Miletić, tu je i Vlada Veličković, koji je prauzirao u prošloj sezoni, ali se vraća u Konstantin, a do kraja sedmice trebalo da se završe dogovori i sa još par igrača, koji su takođe već nosili dres niškog kluba. Mnogo se očekuje i od nekolicine juniora, koji će svakako dobiti priliku da se pokažu i da steknu afirmaciju u gradu koji je oduvek želeo da ima dobru košarku, ali je ta želja tek sporadično bivala i ostvarena…

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.