Košarkašice Crvene zvezde opravdale ulogu favorita i osvojile Kup u Nišu (VIDEO)

CRVENA ZVEZDA MTS – ART BASKET 90:71 (23:18, 25:20, 19:23, 23:10)

 

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su u velikom finalu Art Basket i zasluženo osvojile Kup Milan Ciga Vasojević u Nišu!

 

Od starta je Zvezda krenula silovito, na poluvremenu je bilo 48;38 za crveno-bele. U trećem kvartalu zapretile su košarkašice Art basketa i približile se na samo 2 poena zaostatka 50:48, ali više od toga nisu mogle. Zvezda je dodala gas i lagano privela utakmicu kraju i na taj način stigla do prvog trofeja u sezoni.

 

Najbolji strelac finalne utakmice je Marta Mitrović iz Art Basketa koja je postigla 25 poena, dok je najbolja igračica finalne utakmice je Kendrian Eliot iz Crvene zvezde, koja je ostvarila 32 indeksnih poena.

 

Finalma utakmica je odigrana u prelepoj atmosferi Hale Čair, koja je bila popunjenija nego polufinalnog dana, a tome su najviše doprinele devojčice iz škola košarke iz Niša i obližnjih gradova. Menju gledaocima su bili i košarkaši u kolicima iz kluba Nais koje je potpredsednica KSS Ana Joković pozvala na finale. Pored nje bio je prisutan potpredsednik KSS zadužen za takmičenja Dušan Projović, kao predsednik KSS Predrag Danilović, koji je i uručio pehar pobedničkoj ekipi.

 

Košarkaški savez Srbije dodelio je organizatoru finalnog turnira kupa gradu Nišu i Sportskom savezu Niša plaketu-zahvalnicu za sjajnu organizaciju finalnog turnira i izuzetan domaćinski odnos prema svim akterima: klubovima učesnicima, službenim licima, gostima i predstavnicima Košarkaškog saveza. Plaketu je generalnom sekretaru Sportskog saveza Niša Predragu Pržiću uručila bivša reprezentativka Sanja Reljić.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.