Tribina o povredama u sportu (VIDEO)

Tribina o povredama u sportu (VIDEO)

Povrede u sportu sastavni su deo sporta i koliko god preventivno delovali one se dešavaju …  Sportisti žele i više i jače i bolje … Prof.dr Saša Bubanj, redovni profesor  Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu govorio je kako nastaju i koje su najčešće povrede kod sportista, sa posebnim osvrtom na zimske sportove … Zbog jedne takve povrede i sam je, kako kaže, prvi pu posle 15-20 godina preskočio skijanje.

Prof Bubanj je istakao da je najčešća greška, to što sportisti nakon povrede ne ispoštuju ono najvažnije, a to je vreme, odnosno, dužina oporavka.

Na tribini “Povrede u sportu” koju je organizovala Kancelarija za mlade Gradske opštine Medijana govorila je i Davorka Leoni, sportski psiholog.

Ono što je jako bitno je da sportista u ovom period ne bude sam već da ima podršku porodice, ali i kolega sportiste i naravno struke.

Tribina koja je bila namenjena pre svega mladim  sportistima bila je izuzetno posećena.  A o svojim iskustvima pre i posle povreda govorili su i Tamara Žarković, rukometašica  „Naise“  i Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog saveza Niša.

Ocenjeno je da za povrede nikad nije pravo vreme, ali da one jesu sastavni deo sporta i da u svakom slučaju treba delovati preventivno.


Povezane vesti

Niški goaši odlični na turniru u Temišvaru – Nikola Mitić sveukupni pobednik (VIDEO)

Najveća go ekspedicija u istoriji Srbije, krenula je pred vikend u Rumuniju, kako bi učestvovala, ali i pobedila na jednom

Peđa Krstin do utešnog poena za Srbiju (VIDEO)

Reprezentacija Srbije poražena je od Sjednijenih država u 1. kolu Dejvis kupa sa 3:1. Trećeg dana, srpski teniser Peđa Krstin

KK Marinos organizovao Mini basket turnir u “Šivari” (VIDEO)

Najmlađi niški košarkaški kolektiv, Marinos, organizovao je događaj koji će ostati u lepom sećanju velikom broju dece koja vole košarku.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.