Dvoje Nišlija sa kadetskim reprezentacijama osvojili „Balkanik nekst star kup“ u Bukureštu

Mina Đorđević iz UŽKK Studenta i Matija Svetozarević iz ekipe OKK Nibak biili su članovi kadetskih  selekcija Srbije koje su učestvovale na međunarodnom turniru „Balkanik nekst star kup“ u Bukureštu. Naša ženska i muška kadetska reprezentacija osvojile su prva mesta i pehare, posle ubedljivih izdanja i potpune dominacije u duelima sa vršnjacima iz Mađarske, Bugarske i Rumunije.

Mina Đorđrvić je posebno bila dobra u finalnoj utakmici protiv domaćina Rumunije, koju su naše kadetkinje dobile rezultatom 47:78. Ona je bila najefikasnija u našoj reprezentaciji  sa 25 poena (15-12 za dva poena), a zabeležila je i 6 asistencija i  7 ukradenih lopti.

Odlična igra Mine Đorđrvić može da raduje sve u Nišu, a pre svega u Studentu koji pruža sve bolje partije i ako igra sa dosta podmlađenim timom. Na polovini prvenstva su na deobi četvrtog mesta i nadaju se ulasku u plej of. U nastavku prvenstva Student će gostovati Vršcu, ekipi koju su više nego ubedljivo savladali na startu prvenstva, a u tom meču Mina Đorđević je postigla nesvakidašnji učinak.

Niš je imao predstavnika i u muškoj selekciji na istom turniru.  Naši kadeti su takođe lako stigli do trofeja, a zapaženu ulogu u timu imao je Matija Svetozarević košarkaš niškog Nibaka. Prosečno je beležio 9 poena po meču i bio među zapaženijim igračima naše reprezentacije.

Dobra igra Matije Svetozarevića  je dokaz da se u Nibaku i dalje dobro radi i da nastavljaju sa pravljenjem vrhunskih košarkaša. U klubu sa ponosom ističu da sada u svim muškim selekcijamaima Srbije igra po jedan košarkaš koji je svoje prve košarkaške korake načinio pod trenerskom palicom Milana Josića ili kasnije Milana Tubića. Tu su, pored Stefana Jovića (seniorska reprezentacija) i  Matije Svetozarevića (kadetska), i Topalović ( univerzitetska),  Stepanović ( mlada) i  Marjanović (juniorska).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.