Nagrađeni najbolji sportisti Aleksinca u 2017. (VIDEO)

Kraj kalendarske godine je uvek prepun događaja u kojima se vrši rekapitulacija urađenog i dodeljuju nagrade najzaslužnijima. U Aleksincu je u sali Doma kulture održana svečana ceremonija  u organizaciji Sportskog saveza, a tom prilikom su proglašeni najbolji sportisti  i  sportski kolektivi u 2017. godini.

Svečanost su uveličali, istovremeno i čestitali dobitnicima priznanja, predsednik opštine Nenad Stanković, predsednik Sportskog saveza opštine Bojan Mladenović, kao i proslavljeni srpski atletičar, danas savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Dane Korica.

Za najbolji sportski kolektiv Aleksinca proglašen je Džudo i džiu-džicu klub „NiF“, a u kategoriji mladih Ženski fudbalski klub „Morava“ iz Žitkovca. U kategoriji seniora, titule najboljih sportista poneli su Mina Đorđević, košarkašica beogradske „Crvene zvezde“ i Milan Zeković, atletičar „Napretka“. Među juniorima do 18 godina starosti najbolji su Kristina Pavlović, karatiskinja „Šumatovca“ i Filip Trajković, član Džudo i džiu-džicu „NiF“-a, dok su za najbolje mlade sportiste proglašeni Emina Mladenović, karatiskinja „Šumatovca“  i Svetolik Jozić, član Šahovskog kluba „Lav“. U kategoriji sportista sa invaliditetom za najboljeg je proglašen Bojan Jovanović, stonoteniser „Jastrepca“   iz Tešice i niškog“ Naisa“.

Specijalni gost manifestacije kome je uručeno posebno priznanje Sportskog saveza opštine bio je Miroslav Todorović, fotoreporter lista „Vesti“  i zvaničnog sajta Fudbalskog kluba „Partizan“. Otvaranje njegove izložbe sportskih fotografija u aleksinačkom Domu kulture bila je uvertira za dodelu sportskih priznanja, a odabrane fotografije govore više od reči i na pravi način prikazuju emociju koju samo sport može da izazove.

Dodela sportskih priznanja najboljima bila je još jednom odlično osmišljena manifestacija sa prigodnim kulturno umetničkim programom, a osim priznanja najboljim kolektivima i pojedincima ovu manifestaciju izdvaja i veliki broj nagrada zaslužnim ljudima za razvoj sporta, kao i mladima koji će tek da proslave Aleksinac u narednom periodu.

Za doprinos razvoju fudbala na području opštine nagrađen je Radoslav Janković, igrač OFK „Napredak 1929“ iz Aleksinca, najbolji sportski radnik je Slavče Nikolić, predsednik FK „Velibor Vasović Vaske“, dok je priznanje za životno delo otišlo u ruke Branka Mojsilovića, nekadašnjeg trenera Bokserskog kluba „Rudar“. Priznanje za doprinos u razvoju sporta dodeljeno je Stonoteniskom klubu „Šumatovac.

Za ostvarene sportske rezultate u ovoj godini nagrađeni su: Slobodan Bogosavljević, član Planinarskog kluba „Železničar“, Dušan Petrović, bokser „Rudara“ i Anastasija Vojinović  iz Šahovskog kluba „Lav“.

Uručena su i priznanja za perspektivne sportiste, a dobitnici su: Vanja Matijević (FK „Velibor Vasović Vaske“), Novak Stojanović (OFK „Napredak 1929“), Jovan Cvetković (Stonotenski klub „Šumatovac“), Vojislav Stojković (Košarkaški klub „Napredak Bosforus“) i Sofija Tasić (Šahovski klub „Lav“).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.