Tri medalje za niške rolerašice na Istočno-evropskom Kupu u Mađarskoj

Proteklog vikenda Tatabanja u Mađarskoj bila je domaćin najboljim rolerašima iz regiona. Na trci iz serije Istočno-evropskog Kupa ovoga puta nastupilo je manje takmičara nego prethodnih godina, njih stotinak iz 10 klubova iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Srbije. Srbiju je predstavljalo pet devojčica iz niškog Roler kluba “Extreme”, koje su se kući vratile sa 3 odličja, po jednim zlatnim, srebrnim i bronzanim.

 

U fitnes kategoriji (roleri sa dubokom cipelom) devetogodišnja Lola Ignjatović trijumfovala je u sve tri trke (300,400 i 500 metara) i na ubedljiv način stigla je do zlata u uzrastu Juniorki D (devojčica 2011. i 2012. godište).

 

Do srebra je stigla Nina Stojanović koja je u profi kategoriji (roleri sa plitkom cipelom) bila druga u trkama na 300, 500 i 800m u uzrastu devojčica od 7 i 8 godina.

 

Iako bronzanu, ali medalju sa najvećim sjajem je osvojila Marta Branković, koja je u izuzetno jakoj konkurenciji u profi kategoriji devojčica od 9 i 10 godina pokazala veliki kvalitet. Ona je u trkama na 300, 500 i 1000 metara bila osvojila 4., 3. i 2. mesto, što joj je u zbiru donelo bronzano odličje, ali što je još važnije pokazala je da može ravnopravno da se nosi sa najboljim takmičarkama iz zemalja sa mnogo većom tradicijom u ovom sportu od nas.

 

I njena starija sestra Mitra Branković zabeležila je sjajan nastup u najbrojnijoj i najkvalitetnijoj kategoriji kadetkinja (devojčice rođene 2007. i 2008.), i 7. mesto u konkurenciji 15 devojčica u ovom trenutku je odličan rezultat.

 

Svoj debitantski nastup zabeležila je i sedmogodišnja Tara Todorović, kojoj su ove trke pre svega poslužio za sticanje neophodnog iskustva, jer ona zbog velike pauze uzrokovane pandemijom u svojoj karijeri i nije imala mnogo prilika da se takmiči.

 

Zadovoljni smo rezultatima i oni su potvrda dobrog i kvalitetnog rada na treninzima, ali da bi se oni unapredili i da bi ova deca mogla da zadrže korak sa takmičarima iz drugih zemalja neophodna je izgradnja jedne ovakve roler staze i u Srbiji, inače nećemo napredovati u ovom sportu – poručuju iz Roler kluba “Extreme”.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.