Nemanja Tadić na završnim pripremama reprezentacije pred Evropsko prvenstvo

 

 

Posle Aleksandra Dinića, Bratislava Kostića i Slavena Nonkovića, još jedan igrač KKK Nais, Nemanja Tadić, postao je reprezentativac Srbije. Nemanja Tadić je bio na prvim pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo B divizije u košarci u kolicima koje su se održale početkom juna u SC Košutnjak u Beogradu. Sada se ponovo našao na spisku selektora Slobodana Banjca, ali ovog puta za završne pripreme.

 

Na završne pripreme reprezentacije, Nemanja Tadić dolazi potpuno spreman, iz punog treninga i zavidne takmičarske forme, jer dobro odigrao sve tri utakmice za KKK Nais na nedavno završenom međunarodnom turniru Sofija kup(na kome je KKK Nais ostvario i prvu pobedu protiv nekog kluba iz inostranstva).

 

Ukoliko nastupi na Evropskom prvenstvu, to će biti Tadićev četvrti šampionat „starog kontinenta“ u trećem sportu, posle paraplivanja (2014. godine) i paraatletike (2018. i 2021. godine). Nije usamljen slučaj u praksi da sportisti sa invaliditetom upražnjavaju dva ili više sporta (i da su jako uspešni). To potvrđuju imena Valtera Falera iz Austrije (para atletika, para stoni tenis, košarka u kolicima), prof. dr Kestutisa Skučasa iz Litvanije (paraplivanje, paraatletika, košarka u kolicima), Miroslava Šperka iz Češke (paraatletika, košarka u kolicima), Draženka Mitrovića iz Srbije (paraatltika, košarka u kolicima), Radmila Baranina iz Crne Gore (paraatltika, košarka u kolicima), Dina Sinovčića iz Hrvatske (paraplivanje, košarka u kolicima)…

 

Inače, Evropsko prvenstvo B divizije će se održati u Atini od 11.07. do 18.07.2021. godine. Srbija će u grupi B igrati sa Austrijom, Hrvatskom i Litvanijom, dok su u grupi A reprezentacije Rusije, Bosne i Hercegovine, Letonije i Grčke. Dve prvoplasirane reprezentacije na prvenstvu sledeće godine će se takmičiti u A diviziji, dok dve poslednjeplasirane ispadaju u C diviziju.

2 Comments

 1. Бане из Врежину
  06/07/2021 - 09:50

  Краљ

  Reply
 2. Брат мои
  06/07/2021 - 09:51

  Цар

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.