Trećim mestom u prvom Kupu Srbije KKK „Naisˮ ostvario najveći uspeh u istoriji kluba!

 

 

Požrtvovanost, srčanost i timski duh – najkraći su utisci kojim se može opisati istorijski uspeh jednog od najmlađih sportskih kolektiva u Nišu – KKK „Naisˮ.

 

Prvi, istorijski, Kup Srbije za košarkaše u kolicima  pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji KKK „Singidunumˮ i Sportskog saveza OSI Beograd održao se 20. septembra u dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

 

Kup Srbije okupio je četiri ekipe koje su takmičarskim duhom i fer-plejom pokazale svu lepotu ovog sporta. Nažalost, zbog celokupne situacije izazvane COVID-19 pandemijom, turnir je održan bez pristustva publike.

 

U prvom polufinalu igrali su KKK „Singidunumˮ iz Beograda protiv KKK „Despotˮ iz Zemuna. Ubedljivom igrom, veoma raspoložena ekipa KKK „Singidunumaˮ dobila je utakmicu rezultatom 57:35. Druga polufinalna utakmica odigrana je između KKK „Naisˮ i KKK „Dunavˮ  iz Apatina. U veoma zanimljivoj utakmici, u kojoj su Nišlije u prve tri četvrtine bile konkurentan protivnik favorizovanoj ekipi iz Apatina, u završnici je ponestalo snage pa je, na kraju, KKK „Dunavˮ trijumfovao ubedljivo – 69:47.

 

Iako se utakmica za treće mesto igrala nedugo nakon polufinalnih utakmica, košarkaši KKK „Naisaˮ pokazali su karakter i veliku želju da pobedom završe turnir. „Tvrdomˮ odbranom i pametnom igrom u napadu Nišlije su savladale KKK „Despotˮ rezultatom 40:33.

Ovo je veliki uspeh za nas, s obzirom da smo kao klub još uvek na početku i da smo, zbog celokupne situacije, počeli sa treninzima pre samo nekoliko nedelja. Zahvalni smo domaćinima na odličnoj organizaciji turniraˮ – rekao je trener KKK „Naisˮ Miljan Hadžović.

 

U finalnoj utakmici nije bilo velikih iznenađenja jer je KKK „Singidunumˮ ubedljivo savladao KKK „Dunavˮ rezultatom 52:33, pa je aktuelni šampion Srbije KKK Singidunum postao prvi osvajač Kupa Srbije.

 

Zadovoljni smo što smo imali priliku da predstavljamo grad i postignemo značajan rezultat na ovako bitnom takmičenju. Pokazali smo da Niš polako postaje jedan od centara košarke u kolicima što nam omogućava da nastavimo sa kvalitetnim radom i okupljanjem osoba sa i bez hendikepa radi profesionalnog i rekreativnog bavljenja ovim sportom u cilju bolje inkluzije, rehabilitacije i socijalizacije osoba sa invaliditetomˮ – rekao je prof. dr Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Naisˮ.

 

 

KKK „Naisˮ: Uroš Peralović, Filip Jovanović, Miljan Hadžović, Dejan Šimandli, Miodrag Krstić, Bratislav Kostić, Nikola Kato, Dejan Kovačić, Dušan Stanković, Slaven Nonković, Dinić Aleksandar. Trener ekipe: Miljan Hadžović.

 

Ujedno je i ekipa KKK Singidunum je „overilaˮ i titulu prvaka Srbije, jer je poslednje kolo državnog prvenstva za košarkaše u kolicima, koje je odloženo usled COVID-19 pandemije održano na istom mestu prethodnog dana. Nakon tri uzbudljive utakmice, novi-stari šampion KKK „Singidunumˮ još jednom je pokazao da je trenutno najbolja ekipa u Srbiji.

Tabela Prve lige Srbije 2019/2020

  1. Singidunum 8 8 0 16 492:278
  2. Bijeljina 8 6 2 14 484:385
  3. Dunav 2016 8 2 6 12 352:406
  4. Nais 8 2 6 12 280:405
  5. Despot 8 2 6 12 260:394

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.