Sedmi “Kup cara Konstantina” pripao OKK Konstantinu (VIDEO)

Omladinski košarkaški klub Junior je po sedmi put, u okviru gradske slave Niša, organizovao „Kup cara Konstantina“. Takmičenje je organizovano u kadetskoj konkurenciji za decu do 17 godina, a i ovaj put je imalo međunarodni karakter. Učestvovale su četiri ekipe, ovosezonski predstavnik Niša u kvalitetnoj ligi Srbiije Omladinski klub Konstantin, zatim gosti iz Sofije, ekipa Akademika 17, kao i beogradska Vizura Šark i naravno, domaćin turnira, OKK Junior.

Turnir je trajao dva dana, polufinalne utakmice su odigrane u hali Čair, a borbe za trofeje u Sali OŠ „Dušan Radović“. Grad Niš je stao iza ovog projekta.

Pobednik turnira je ekipa Konstantina koja je u finalu savladala beogradsku Vizuru Šark. U borbi za treće mesto bugarski Akademik 17 je bio bolji od Juniora.

Niš je u okviru gradske slave imao dosta manifestacija, ali se Omladinski košarkaški klub Junior još jednom istakao kao odličan domaćin i uspeo da organizacijom skrene pažnju na sport i afirmaciju košarke. Već tradicionalno, pored dobrih utakmica, veoma bitnih za razvoj tih sportista u post-sezonskom periodu, svi učesnici su imali priliku da se međusobno upoznaju, druže i započnu nova prijateljstva.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.