Tekvondo klub Asteriks obeležio jubilej i najuspešniju sezonu u istoriji kluba (VIDEO)

Tekvondo klub „Asteriks“ iz Niša jedan je od najuspešnijih tekvondo klubova u Strbiji, ali i u Evropi u prethodnoj godini.

 

Na godišnjici kluba sumirani su rezultati, a najuspešniji  takmičari adekvatno su i nagradjeni od kluba. Svečanost je potrajala jer je niska sjajnih rezultata u 2020-oj godini prilično duga.

 

Izbor za najuspešnije takmičare kluba u minuloj godini nije bio lak, ali se svojim nastupima sasvim sigurno izdvojila Iva Petrović, koje je u 2020-oj proglašena i za najbolju mladu sportistkinju Niša.

 

 

Ivi uz rame je u protekloj godini bila i Maša Nešić, koja je kalendarsku godinu završila na drugom mestu na Svetskoj rang listi.

 

 

Iako je izborila učešće zbog Korona virusa na Evropskom prvenstvu nije mogla da učestvuje Petra Tasić, još jedna šampionka iz redova Asteriksa. Da je imala mogućnost da pokaže šta zna na najvećem takmičenju minule godine, sasvim sigurno da bi i Petra bila na samom svetskom vrhu u svojoj kategoriji.Ovako, godinu je završila na četvrtom mestu na Svetskoj rang listi, što je sam po sebi, fenomenalan uspeh.

 

I Petra i Maša i Iva, ali i drugi takmičari Tekvondo kluba „Asteriks“ priliku da potvrde vrhunski talenat na medjunarodnoj sceni imaće i u 2021.godini.

 

 

Naredna godina prilika je i za Mitra Maklenovića da postigne još bolje rezultate na takmičenjima, ali i da se dokazuje kao majstor tekvondoa.

 

Mitar je jedan od dvojice takmičara, koji su u klubu od osnivanja, a nakon 8 godina stigli su i do zvanja majstor tekvondoa prvi dan.

 

 

Dodelom zvanja majstorima  tekvondoa zaokružena je izuzetna godina, ali i dosadašnji rad u ovom popularnom niškom klubu. Priznanje je dobio i prvi trener i to od svojih pulena i njihovih roditelja, pa nisu izostale ni suze radosnice.

 

 

Za decu i roditelje, ali i prijatelje kluba, u skladu sa epidemiloškim merama, organizovan je i prigodan koktel, uz želju, da već za sledeći rodjendan ograničenja ovakve vrste –ne postoje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.