ping pong

Svetski priznat košarkaški stručnjak održao besplatne treninge u Vlasotincu (VIDEO)

Svetski priznat košarkaški stručnjak održao besplatne treninge u Vlasotincu (VIDEO)

Košarkaški kamp “ASG” čuvenog trenera Aleksandra Grujića već godinama uspešno radi u Kladovu i Igalu, a u njega dolaze deca iz čitave Rusije koja uz sjajan stručni rad usavršavaju svoje veštine. Kao i svake godine, Aleksandar Grujić, rodom Vlasotinčanin, odvoji vreme i za svoje stare sugrađane i deci iz Vlasotinca pruži priliku da rade po najboljem programu za njihov uzrast, uz najmodernije rekvizite i odličan stručni nadzor. U petak i subotu, 27. i 28. jula, u hali SRC Vlasina održan je besplatni otvoreni košarkaški kamp za svu decu iz Vlasotinca, ali i iz regiona.

Aleksandar Grujić je jedan od najpriznatijih srpskih košarkaških stručnjaka koji trenutno rade van granica naše zemlje. U Srbiji nikada nije dovoljno medijski promovisan pošto u karijeri nije radio u najpopularnijim beogradskim klubovima. Grujić je učenik čuvenog profesora Aleksandra Nikolića koji ga je inficirao radnom etikom, ali od koga je i na početku karijere uspeo mnogo da nauči. Karijera mu je vezana za Rusiju, gde je trenutno pomoćni trener seniorske reprezentacije, a koordiniše i rad mlađih selekcija. U karijeri je radio u čuvenom CSKA iz Moskve, zatim Dinamu iz Moskve i Lokomotivi Kuban iz Krasnodara sa kojom je stigao do “fajnal fora” Evrolige. Njegova akademija u kojoj obučava mlade košarkaše je izuzetno priznata u celom svetu, a puni hvale za kvalitet rada su, osim učesnika, i mnogobrojni stručnjaci koji su imali priliku da rade i u drugačijim sistemima pa su u stanju da naprave poređenje.

Kamp obiluje brojnim rekvizitima koji na prvi pogled privlače decu, ali imaju veliku funkciju u bržem savladavanju košarkaških veština. Odziv besplatnom kampu je bio ogroman, a učestvovali su dečaci i devojčice od šest pa do 18 godina. Mnogi od njih do sada nisu trenirali košarku, ali nakon dvodnevnog iskustva u Vlasotincu više nemaju dileme, košarka će biti njihovo opredeljenje.

Sva deca su pre početka rada izvršila lekarski pregled, praksa je da na kampu radi i dežurna lekarska ekipa. Svi su osim neophodnih sredstava za rad, poput vode zbog vrućine, dobili i majicu košarkaškog kampa “ASG” koja će ih u budućnosti podsećati na ovaj događaj, a bio im je obezbeđen i lanč paket. Pored rada na terenu učesnici su imali i čas engleskog jezika, radili su i video analizu treninga, a u završnoj fazi su i igrali utakmice.

U rad sa decom uključen je veliki broj trenera, najveći deo njih je iz Vlasotinca i iz jugoistočnog regiona države. Ovim vrednim stručnjacima pružena je prilika da rade svoj posao u uslovima kada u tom delu Srbije nema velikog broja klubova u kojima se kvalitetno radi, a da se od tog rada se može i živeti. Iskustvo, koje ti mladi treneri prikupljaju radeći u kampu, je neprocenjivo.

Praksa na kampu je da sa decom rade i aktivni igrači, od kojih deca u direktnom razgovoru mogu da saznaju iskustva profesionalaca.

Vlasotince ima predispozicije da postane odlična sportska baza klubovima i pojedincima za unapređenje svojih veština. Prelepa dvorana, reka Vlasina, tereni u prirodi, jezero u blizini, hotel uz sportski objekat… Ukoliko se sve to profunkcioniše na pravi način postoji šansa da Saša Grujić, ono po čemu je svetski priznat, više puta godišnje radi u svom rodnom gradu.


1 comment

Write a comment

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.