Grujić ponovo u CSKA

Pomoćnik trenera ruske košarkaške reprezentacije, poznati srpski trener, inače Vlasotinčanin, Aleksandar Grujić imenovan je za glavnog trenera omladinskog pogona moskovskog CSKA.

Iza Grujića su već tri godine rada u crvenim-plavim bojama – od 2006. do 2009. godine trenirao je najmlađe u školi “armejaca”. Saša je zatim radio sa seniorima u Dinamu iz Moskve i Lokomotivi Kuban iz Krasnodara sa kojom je bio i na fajnal foru Evrolige u Berlinu. Od 2016. godine Grujić  je asistent Sergeju Bazareviču u ruskoj reprezentaciji.

Srpski trener je i dalje veoma aktivan u radu sa mladima, stalno vodi kampove i seminare pod pokroviteljstvom Ruskog košarkaškog saveza, organizuje svoj vlastiti dečiji kamp koji je veoma popularan.

U vezi sa tim izjave za sajt kluba dali su predsenik CSKA i sam Grujić.

Andrej Vatutin, predsednik CSKA (Moskva):
Pokušavamo da sve više pažnje posvetimo našem omladinskom pogonu, poboljšamo kvalitet svog rada, a u budućnosti želimo da se transformišemo u CSKA akademiju, stvarajući unapređenu strukturu za napredak mladih košarkaša. Korak u tom pravcu je poziv poznatom srpskom strućnjaku Saši Grujiću. Planiramo da se Saša angažujemo na individualnoj obuci igrača, selekciji, interakciji sa drugim trenerima, na sprovođenju letnjih kampova. Želim da mu poželim uspeh i obećam svu moguću pomoć.

Saša Gruić, glavni trener omladinskog pogona CSKA:
Osjećaj kao kod kuće. Po prvi put u karijeri se ne osećam kao da sam došao na novo mesto. Mnogo godina je prošlo, ali kad uđem u CSKA, imam posebna osećanja. Odlično znam koji su zadaci postavljeni i koje ciljeve ima klub. Ne bojim se odgovornosti. Spreman sam da iskoristim svoja znanja i iskustva u Rusiji sa dečijim i profesionalnim timovima. Svi znamo da je neophodno edukovati nove talentovane igrače, a zajedno sa čitavim trenerskim osobljem, sa ljudima koji ovdje rade već dugi niz godina, pokušaćemo da napravimo i korak više.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.