Streličarska sezona na vrhuncu

Proteklog vikenda streličari iz Srbije okupili su se na 9. memorijalnom turniru „Aleksandar Saša Knežević”, u Beogradu. Na terenu FK “Trudbenik” okupilo se oko 90 takmičara iz cele Srbije. Učestvovale su sve starosne kategorije u target streličarstvu, a gađala se Olimpijska runda sa eliminacijama. Takmičenje se odvijalo na 70/60/50/40/25 metara, zavisno od kategorije i discipline. Gađalo se olimpijskim lukom, kompaundom (luk sa koturačama) i golim lukom (instiktivno gađanje bez nišana),a još jednom su niški takmičari ostvarili zapažene rezultate.

Streličari SK Niš  osvojili su čak 6 medalja.

 

U disciplini olimpijski luk za SK Niš je još jednom zlatnu medalju osvojio Mihajlo Stefanović, ubedljivim pobedama, kako tokom kvalifikacija, tako i u eliminacionim borbama. U ženskoj konkurenciji Nataši Mitić je za malo izmaklo prvo mesto, bila je druga, a u konkurenciji mešovitih parova zajedno sa Mihajlom osvojila je još jedno srebro. Kod kadetkinja zlatnu medalju ubedljivo je osvojila Danica Nikolić.

Dve medalje je SK Niš osvojio i u disciplini goli luk – Dejan Stojanović je ponovo osvojio zlato, ovaj put u konkurenciji veterana, dok je Veljko Petrović u konkurenciji seniora stigao do srebrne medalje, čime je napredovao u generalnom plasmanu prvenstva Srbije, i sada se nalazi na četvrtom mestu.

Još tri medalje osvojio i SK Naissus 2003

 

Ovaj niški klub je predstavljalo 5 takmičara u 2 discipline, olimpijski i goli luk, koji su osvojili tri medalje i oborili dva lična rekorda.

 

Svoju prvu medalju na saveznim turnirima osvojio je Milan Mladenović u kategoriji seniori barebow – goli luk postavivši novi lični rekord. On je zauzeo treće mesto. Nakon kvalifikacione runde Milan je bio treći, a bronzanu medalju potvrdio je i u eliminacionom raspucavanju gde je bio bolji od Vladimira Parezanovića iz “SK Zemun”.

 

U kategoriji kadeta Darko Stamenković je takođe osvojio bronzanu medalju. Darko je u eliminacijama bio bolji od Đorđa Miškovića iz “SU Apolo” Kikinda.

 

Treću medalju za Naissus 2003, srebrnu, osvojio je Dragan Karafilipović u kategoriji MasterMen iza Aleksandra Kurmazovića “SK Panonski gusari” iz Beograda, dok je treći bio Robert Konkolj “PSK Veteran” iz Subotice.

 

U seniorskoj konkurenciji nastupili su Aleksa Mladenović i Anđelka Hedrih sa olimpik lukom. Anđelka je nakon raspucavanja zauzela četvrto mesto, dok je Aleksa imao odličan nastup ispucavši novi lični rekord.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Naredni period je posvećen pripremama za međunarodna takmičenja. Sledećeg vikenda se u Hrvatskoj održava turnir iz serije Centralnoevropskog kupa, na kome će učestvovati dvojica takmičara SK Niš – Dejan Stojanović i Dragoljub Majović. Nakon toga će trener niškog kluba Miljko Čolović, u svojstvu selektora reprezentacije, povesti najbolje streličare u disciplini olimpijski luk u Alžir, na Mediteranske Igre. Ovog puta srpski navijači najviše očekuju od mladog Mihajla Stefanovića, člana SK Niš.

Moramo da je nedavno završeno I Evropsko prvenstvo koje se održalo u Minhenu. Trener Čolović je i ovog puta vodio reprezentaciju, a iz niškog kluba učestvovali su Stefanović i Vulić u konkurenciji olimpijski luk, i Nedeljković u konkurenciji kompaund luk.

 

Rezultatski se najviše proslavio Nedeljković završivši kvalifikacije na 35. mestu u konkurenciji od 77 takmičara, Stefanović je bio najbolje plasirani takmičar iz  Nišaa. On je u disciplini olimpijski luk i završio takmičenje na 74. mestu u konkurenciji od 98 takmičara dok je Vulić, kome je ovo i prvi međunarodni turnir, završio na 93. mestu.

 

I kroz eliminacije najdalje je stigao Nedeljković kompaund lukom, u prvom meču je pobedio protivnika iz Grčke, ali na žalost u drugom je izgubio od takmičara iz Turske, ovim je Nedeljković popravio svoj plasman i završio kao 17. Stefanović i Vulić su završili eliminacioni deo već u prvom krugu.

Ovo je realan učinak u ovom trenutku i mi ne možemo biti nezadovoljni. Stefanović i Vulić su veoma mladi, tek juniori, ali su pokazali da su tehnički veoma dobri ali da im nedostaje iskustvo sa velikih takmičenja što se posebno videlo u eliminacijama gde je Stefanović zamalo pobedio starijeg i iskusnijeg takmičara iz Francuske. Nedeljković je imao sasvim solidnu partiju, ali ovog puta je nedostajalo i malo sportske sreće, potpuno smo sigurni da je mogao i do plasmana u top 10. Sve u svemu, sezona se nastavlja i imamo još međunarodnih nastupa gde očekujemo i bolje rezultate- istakao je trner reprezentacije i SK Niš Miljko Čolović.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.