Niški roleraši uspešno debitovali na Istočnoevropskom kupu (VIDEO)

Po prvi put od kako postoje kao tim i od kako se zajedno takmiče, roleraši niškog Extrema odvozili su i svoje „mađarske krugove“. Odvažili su se da naporno stečene roler veštine testiraju na Istočnoevropskom kupu u Segedinu, i dokazali da svaki trud ima smisla, jer se troje od šestoro takmičara iz Srbije, u nimalo lakoj konkurenciji, popelo na pobedničko postolje. Zlatne medalje osvojili su Mitra Branković i Teodor Ćurčijevski, dok se Marta Branković izborila za bronzu.

čija je staza, prva u nizu od šest trka Istočnoevropskog kupa, veoma popularna među rolerašima. Ove godine bilo je 228 prijavljenih učesnika iz Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije i Srbije, a takmičari su nastupali u profesionalnoj i amaterskoj konkurenciji.

Iako su mađarski roleraši u prednosti nad našim jer imaju daleko bolje uslove, istina je da ni u Mađarskoj, kao ni u Srbiji, roler sport još nije uspeo da izbori adekvatan sistemski tretman. Jednostavno, sport nije olimpijski i, bez obzira na popularnost kod dece i mladih, osnovni uslovi kao što je izgradnja infrastrukture, organizacija takmičenja, ulaganje u opremu ili finansiranje talenata – uglavnom zavise od samih roleraša.

Debitanski nastup srpske ekipe privukao je pažnju i dobio pohvalu od domaćina. Sledeći međunarodni izazov očekuje ih krajem jula u Tatabanji, gde će, osim klupskih, na opremi nositi i nacionalna obeležja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.