Streličari Niša uspešno startovali u borbi za Kup Srbije

Minule nedelje u Bečeju je održan prvi turnir koji se rangira za ovogodišnji Kup Srbije za streličare. Streličarski klub Niš ove sezone brani prošlogodišnju titulu, i od samog starta krenuli su silovito.

U konkurenciji seniora, olimpijskim lukom, nastupio je standardni dvojac Niša u sastavu Mihajlo Stefanović i Marko Vulić. Marko je nakon dobrog gađanja u kvalifikacijama ispao u četvrtfinalu, pa je Mihajlo ostao sam u borbi za medalje, i na kraju je osvojio zlato.

Kod kompaund seniora Ognjen Nedeljković (SK Niš) standardno je bio dominantan sa svojih 588 krugova je u eliminacije ušao sa najbolje pozicije koju je i zadržao do samog kraja osvojivši još jednu zlatnu medalju.

U konkurenciji seniora, goli luk, na veliko iznenađenje niški dvojac nije stigao do medalje. Dragoljub Majović ispao je u četvrtfinalu, dok Dejanu Stojanović, na žalost nije bio dan te je završio kvalifikacije na devetoj poziciji.U konkurenciji seniorki, olimpijskim lukom, “Nišlijke” Jelena Petrović i Nataša Mitić završile su na 4. odnosno 6. mestu. Ali zato među juniorkama u olimpijskom luku, Danica Nikolić osvaja srebro u finalnom plasmanu.

“Tri medalje nisu loš uspeh, jesmo navikli na malo bolji saldo, no ovakvi turniri su neophodni u trenažnom ciklusu, koji uvek stavlja kraj sezone u prvi plan i sve pripreme su usmerene ka finalnim turnirima. Očekivali smo još dve medalje, i na žalost bili smo sprečeni da imamo čitavu ekipu u konkurenciji seniora olimpijskim lukom, biće bolje naredni put.”- ističu u SK Niš.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.