Streličari Niša u dobrom ritmu krenuli u sezonu na otvorenom

Nakon mesec dana pauze od završetka dvoranske sezone, prošlog vikenda je počela sezona u metnom streličarstvu na otvorenom. Nova sezone je za Streličarski klub Niš započela u istom ritmu kao čitavo prethodno dvoransko prvenstvo: pobedama.

Domaćin prvog rangirnog turnira Kupa Srbije je bio beogradski klub Košutnjak. Uprkos sve jačoj konkurenciji i malom broju svojih takmičara, niški klub je sa otvaranja sezone doneo tri zlatne medalje, i to u najjačim konkurencijama.

Posebnu nagradu organizatora za najbolji rezultat turnira dobio je Ognjen Nedeljković za postignutih 699 poena u disciplini kompaund luk. On je, kao i obično, bio ubedljiv i tokom eliminacija, čime je već najavio da je i ove sezone za SK Niš rezervisano najviše postolje u ovoj disciplini.

Mihajlo Stefanović je osvojio zlatnu medalju kod olimpijskog luka. Na sredini kvalifikacionog dela turnira je imao rezultat koji nagoveštava novi državni rekord, što se nažalost nije desilo zbog pada koncentracije pri kraju kvalifikacija. To Mihajla nije poremetilo, sa lakoćom je savladao sve protivnike u eliminacionim borbama i ponovo u Niš doneo zlatnu medalju.

Ovog puta se Mihajlo i drugi put popeo na pobedničko postolje, i to u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa koleginicom Natašom Mitić u konkurenciji Miks timova kod olimpijskog luka.

U novu sezonu ulazimo ponovo sa velikim ambicijama. Biće teško, konkurencija je sve jača a tokom naredna četiri meseca nas očekuju naporni turniri skoro svakog vikenda – u različitim formatima takmičenja, na domaćim terenima i u inostranstvu. Idućeg vikenda je Fild turnir u Zaječaru, nakon toga Centralnoevropski kup u Sloveniji. Mihajlo se intenzivno priprema za najvažniji događaj godine: kvalifikacioni turnir za učešće na Olimpijadi, koji se održava u Esenu, u Nemačkoj, početkom maja. Daćemo sve od sebe da ostvari normu i time postigne najveći uspeh u istoriji srpskog streličarstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.