Andrija Stanković održava kontinuitet osvajanja medalja

Proteklog vikenda u Čačku je održano Prvenstvo Srbije za seniore. Karate klub Elid nastupio je u kategoriji kata ekipno (Vidak Dimitrijević, Andrija Stanković, Danilo Živković) i zauzeli su zauzeli 3.mesto. U neizvesnom polufinalu poraženi su rezultatom 2:1 od karate kluba Roda iz Beograda koji su kasnije osvojili zlatnu medalju.

U pojedinačnom nastupu u kategoriji kata apsolutna nakon 4 teška mečan najtrofejniji takmičar Elida, Andrija Stanković zauzeo je treće mesto.

Ovo je za nas značajna medalja jer održavamo kontinuitet u osvajanju kako ekipnih tako i pojedinačnih medalja na seniorskim prvesntvima Srbije godinama unazad. Ostaje žal za zlatnom medaljom ali nastavljamo u jakom ritmu kao i do sada i već maja meseca nas očekuje Kup Srbije za kadete,juniore i seniore na kome ćemo braniti šampionsku titulu u ekipnom nastupu.

Ističe Stanković i najavljuje naredna takmičenja:

Što se tiče međunarodne scene narednog vikenda me očekuje jak međunardoni karate turnir Sofia Open u Bugarskoj, kao i početkom maja meseca međunarodni turniri u Sloveniji i Crnoj Gori.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.