Streličari Niša osvajači i letnjeg Kupa Srbije

Proteklog vikenda održano je finale Kupa Srbije u streličarstvu. Ovaj format takmičenja boduje takmičare kroz 4 rangirna turnira tokom streličarske sezone i na kraju se proglašavaju najbolji streličare i osvajači Kupa.

Streličarski klub Niš je već osvojio Kup Srbije u sali, pa je sada došao na red i kup na otvorenom. Gotovo od samog početka Nišlije zasele na čelo tabele i na kraju su uspeli da objedine oba kupa za 2023. godinu.

Osvajači Kupa, članovi SK Niš:
1. Mihajlo Stefanović, olimpijski luk seniori individualno
2. Ognjen Nedeljković, kompaund luk seniori individualno
3. Dejan Stojanović, goli luk seniori individualno
4. Danica Nikolić, olimpijski luk juniorke individualno

I naravno SK Niš kao ekipni osvajač kupa.

I finalna etapa kupa je protekla u znaku niškog kluba. Mihajlo Stefanović je bio dominantan kako u kvalifikacijama tako i u eliminacionom delu. Ognjen, Dejan, i Danica su u istom stilu svi završili sa zlatnim odličjima, te je na kraju samo trebalo i zvanično proglasiti najbolje.

“Naš klub je već duži niz godina dominantan u letnjoj sezoni, no do ove godine su bila važna samo državna prvenstva, a sada najzad imamo i sistem takmičenja koji prati čitavu sezonu i ovde nema momenta sreće ili gubitka titule zbog jednog lošeg dana, ovde se vrednuje kvalitet pre svega, a onda i kontinuitet dobrih rezultata. Nas svakako očekuje i državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu za dve nedelje, i naši ciljevi nisu ništa manji do osvajanja još jednog prvenstva. Posle osvajanja dva kupa, odličnih rezultata na saveznim takmičenjima, učešćem na svetskom prvenstvu, dolazimo do kraja jedne od najboljih godina u istoriji našeg kluba. Veoma smo ponosni što imamo ovakve takmičare, i što klub u jako teškim uslovima, sa drastično smanjenim budžetom, ipak uspeva da se održi na vrhu domaćeg prvenstva.”- ističu u niškom klubu.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.