Uspeh atletičara niškog Radničkog na Palićkom ultramaratonu

Uspeh atletičara niškog Radničkog na Palićkom ultramaratonu

Takmičarka Atletskog kluba „Radnički“ Valentina Nejković osvojila je titulu vicešampionke Srbije u ultramaratonu.

Niška atletičarka je, na 12. Palićkom ultramaratonu, održanom u suboti 12. maja, stigla do 186,14 km. Tim rezultatom ispunila je normu za Svetsko prvenstvo u ultramaratonu koje se održava sledeće godine u Austriji.

Za poziciju najbolje srpske ultramaratonke, Nejkovićeva se nadmetala sa novosađankom Ksenijom Bubnjević sa kojom je, do pred kraj takmičenja, bila prilično izjednačena. Bubnjevićeva je, međutim, trijumfovala rezultatom 192,5 km što je ujedno i novi državni rekord za žene. Trećeplasirana u ovoj disciplini bila je Zorica Vukov, koja je odustala posle nepunih 6 sati trčanja.

Istovremeno, u trci na 6 časova, pobedio je i još jedan takmičar „Radničkog“ – Saša Gacik, koji je zvanično prešao 71,59 km i time oborio svoj lični rekord.

Pored pomenutih trka na 6 i na 24h na kojima je učestvovalo i dvoje atletičara „Radničkog“, održane su i trke na 12h, 50km i 100km, na kojima je ukupno učestvovalo više od 60 ultramaratonaca.


Povezane vesti

Održano tradicionalno kadetsko prvenstvo Grada Niša (VIDEO)

U Nišu je održano traicionalno kadetsko omladinsko prvenstvo grada Niša za decu. Razvrstani u 18 kategorija mladi šahisti nadmetali su

Poraz Radničkog u Izraelu

Fudbaleri Radničkog pretrpeli su prvi poraz ove sezone, poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u Tel Avivu

Uspeh mladih veslača Medicinara

Kadeti Kajak kanu kluba Medicinar Niš ostvarili su veliki uspeh na Državnom prvenstvu u spustu za pionire i kadete koje

3 comments

Write a comment
  1. Milan
    Milan 15 May, 2018, 08:35

    Sve cestitke ovim divnim ljudima za postignute rezultate! Stalno nas obraduju novi uspesima! Drago mi je sto ih stalno srecem na trcanju i velika su inspiracija svima nama koji trcimo. Puno uspeha u narednom periodu!

    Reply this comment

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.