Povratak na mesto uspeha (VIDEO)

POVRATAK NA MESTO USPEHA!

Pre 4 godine Nišlije u dvomeču sa Gzirom slavile sa 5-0!

 

Fudbaleri Radničkog doputovali su na Maltu, gde ih u četvrtak, očekuje prvi meč 2.kola kvalifikacija za EUFA ligu konferencije.

Ekipa je na mesto uspeha niškog kluba od pre 4 godine, kada je ekipa Gzire savladana sa 1-0, stigla u dobrom raspoloženju.

Uprava kluba obezbedila je da tim stigne dva dana pre početka meča, kako bi imao vremena da se aklimatizuje na vremenske uslove na Malti, na visoke temperature i izuzetno visoku vlažnost vazduha.

Temperatura na ovom ostrvu, ovih dana se čak ni noću ne  spušta ispod 25 stepeni!

 

 

Pored toga, čelni čovek kluba Ivica Tončev, igrače je dodatno finansijski motivisao za utakmicu sa Gzirom, tako da je već na prvom treningu sve prštalo na terenu i tim sa Čaira potpuno fokusiran dočekuje novi medjunarodni meč.

Trener Tomislav Sivić ističe da su uslovi teški i da ima kadrovskih problema, ali da ekipa Radničkog dolazi iz zemlje učesnice Svetskog prvenstva, tako da pobednik u dvomeču ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Trener Sivić, imajući u vidu kvalitetene partije i protiv Crvene Zvezde i protiv Partizana , dobro je našpanovao ekipu za sam početak sezone, pa se sa Centenari stadiona očekuju dobre vesti.

Iskusni Nikola Aksentijević zna kakvi uslovi očekuju ekipu Radničkog, jer je na Malti već nastupao sa ekipom Partizana.

Ekipa se na vlažnost vazduha već polako adaptira, dok će na teren sa veštačkom travom, na kom će utakmica i biti odigrana, imati trening dan pre utakmice.

Sava Petrov, koji predvodi plejadu novopridošlih igrača na Čair je optimista. Ističe odličnu atmosferu jer kako kaže, dobre igre u prva dva kola, daju za pravo, da veruje u povoljan rezultat na Malti.

Nišlije će sa tribina imati i podršku vernih Meraklija, a očekuje se da se njima pridruži i znatan broj naših ljudi koji na Malti žive i rade.

Utakmica sa ekipom Gzire igra se u četvrtak, od 19,00 sati, dok je revanš nedelju dana kasnije u Nišu.

Pobednik ovog dvomeča, u 3.kolu kvalifikacija sastaće se sa ekipom austrijskog Volfsbergera.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.