Staša Gejo najzad šampion i na domaćem terenu (VIDEO)

U Nišu je, na novoj veštačkoj steni, u sali Saobraćajno tehničke škole „12.februar“, održano otvoreno državno prvenstvo u sportskom penjanju u disciplini border.

 

 

Učešće je uzelo više od  170 takmičara, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Pošto je bilo otvoreno prvenstvo, učestvovao je i veliki broj takmičara iz Bugarske, Severne Makedonije i drugih zemalja. Kod muškaraca 1. mesto osvojio je Grigori Pestov, drugi je bio Igor Veselinović, a treći Ivan Bonev.

 

U ženskoj seniorskoj konkurenciji neprikosnovena je bila Staša Gejo, koja se okitila titulom državne šampionke. Drugo mesto osvojila je Nora Bognar, dok je bronza pripala još jednoj niškoj takmičarki – Milica Vrućinić, dok je mlada Nišlijka Marija Ilić stigla do finalne runde i  5. mesta.

 

PAEK Niš dominirao je i u mlađim kategorijama i još jednom pokazao da je najbolji penjački klub u zemlji.

 

Atmosfera je bila prava karnevalska, sa glasnim navijanjem, ali i sjajnim takmičarima, koji su se borili sa sobom, ali i smerovima, tako postavljenim od stručnjaka iz inostranstva, da su morali da se obaraju i neki zakoni fizike. Luka Mužar iz Slovenije i stručnjaci iz Nemačke postavili su vrhunske smerove.

 


PAEK Niš i Sportsko-penjački savez Srbije bili su sjajni organizatori. Delegacije Olimpijskog komiteta Srbije i Grada Niša, svojim prisustvom uveličale su ovaj izuzetni sportski događaj.

 

Samo takmičenje, predstavljalo je onim najboljim takmičarima, u prvom redu Staši Gejo, uvertiru pred pripreme za narednu, izuzetno tešku godinu, koja će biti kvalifikaciona za Olimpijske igre u Parizu. Staša je po francuskim šumama već počela da beleži fenomenalne rezultate.

 

Ovaj uspeh je, u sportskom penjanju, ravan osvajanju Mont Everesta. Staša se ovom uspehu izuzetno obradovala, a koliko je posvećena pokazala je i nakon završetka takmičenja, gde je ostala u Sali i ispenjala i smerove koji su bili postavljeni u muškoj konkurenciji. Sjajna uvertira pred izuzetno važnu, predolimpijsku, 2023.godinu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.