Spektakularna završnica Junior NBA lige u Beogradu – Nišlije stigle do četvrtfinala (VIDEO)

Druga sezona Junior NBA lige ušla je u samu završnicu i najzanimljiviji deo. U sredu 10. maja u hali Žarkovo u Beogradu odigran je prvi deo plejofa u koji se plasiralo 16 školskih ekipa iz tri najveća srpska grada. Jedanaest beogradskih, tri novosadske i dve niške škole su bile najuspešnije u ligaškom delu. Svi učesnici su poslali prelepu košarkašku sliku iz Srbije, a utakmice su bile izuzetno požrtvovane i zanimljive. Deca su vrlo ozbiljno shvatila ovo takmičenje i sasvim zasluženo su nosili dresove najboljih svetskih klubova. Naravno, nije izostalo ni međusobno druženje i zabava.

Nakon zanimljivih utakmica osmine finala, zatim i četvrtfinala, četiri ekipe su se plasirale na Fajnal-for. Među njima nema niških timova, ali to ne znači da oni nisu ostavili dobar utisak, naprotiv. Među 16 najboljih mesto su našle i dve niške škole, Stefan Nemanja i Ratko Vukićević. Uprkos što su i u ligaškom delu odigrali dve utakmice žreb je bio neumoljiv, pa su dve niške škole snage odmerile i u beogradskoj hali Žarkovo u osmini finala. Pobedila je OŠ Stefan Nemanja, ali u četvrtfinalu nije uspela da dođe do podviga. Nakon velike borbe izgubili su od OŠ Lazar Savatić iz Beograda.

Junior NBA liga je u potpunosti opravdala očekivanja, znatno je doprinela unapređenju školskog sporta, organizaciono bila savršena i na nju se mogu ugledati i mnoga seniorska takmičenja u kojima se vrti ozbiljan novac.

Najznačajnije za sve one koji vole ili rade u košarci je to da se veliki broj mališana upravo zbog ovog takmičenja odlučio da trenira ovaj prelepi sport. Profesori koji su vodili ekipe nisu krili zadovoljstvo organizacijom.

Podsećamo, Junior NBA liga traje već drugu sezonu, ali su od ove u nju osim škola iz prestonice priključene i škole iz Novog Sada i Niša. Uz pomenute članove plejofa, škole Ratko Vukićević i Stefan Nemanja, u takmičarskom delu odigranom u Nišu učestvovale su i osnovne škole Ivo Andrić, Učitelj Tasa i Dušan Radović. Deca su sjajno prihvatila ovaj program, a njihovo učešće u ovom glomaznom projektu pomognuto je i od Sportskog saveza grada Niša.

Fajnal-for Junior NBA lige će se takođe odigrati u hali Žarkovo u Beogradu u utorak 16. maja. Niške škole neće učestvovati u borbi za titulu, ali neki predstavnici hoće u bogatom revijalnom programu koji su organizatori pripremili za taj dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.