Konstantin – novi početak (VIDEO)

Tradicionalno, pred sam početak prvenstva, Omladinski košarkaški klub Konstantin organizuje koktel na kome javnosti predstavlja ambicije i tim kojim raspolaže za predstojeće izazove.

Ovosezonsko predstavljanje tima, u Sali restorana Metropoliten u hotelu Nju Siti, bilo je najmasovnije do sada. Na njemu su, uz seniore, članove uprave i stručnog štaba, ovoga puta bili i mnogobrojni gosti kluba, kao i juniorska i kadetska ekipa, momci koji su seniorima napravili lepu uvertiru pred takmičenje.

Juniori i kadeti su sigurno prošli regionalne kvalifikacione turnire i Konstantin će u ovoj sezoni u ova dva ranga takmičenja imati ekipu u elitnom društvu.

Nakon nekoliko stresnih godina za ljubitelje košarke u Nišu, preko leta je došlo do konsolidacije kluba na svim nivoima, a rezultat u mlađim kategorijama je ekspresni dokaz da je urađen dobar posao.

Što se seniora tiče, najvažniji posao je urađen vraćanjem Marka Cvetkovića na mesto trenera. Jedan od najzaslužnijih za istorijske uspehe niške klupske košarke po treći put seda na klupu prvog tima. Pripreme su ovog leta počele na vreme, a igrački kadar je znatno respektabilniji nego prošlih sezona.

Primetan je napredan i u polju marketinga, a Nišlije će prvi put moći direktno da pomognu klubu kupovinom članskih kartica, dok su u planu i sezonske karte čim se nađe rešenje za termine odigravanja, jer košarkaši trenutno mogu da računaju samo na termine u sali Osnovne škole Dušan Radović, pošto je parket u dvorani Čair prekriven podlogom za rukomet.

Drugoligaška sezona počinje u petak 28. septembra, dok Konstantin svoj premijerni meč igra dan kasnije u Kraljevu gde gostuje ekipi Sloge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.