Mlada niška tekvondoistkinja peta na Evropskom prvenstvu

Mlade takmičarka Tekvondo kluba Asteriks, Iva Petrović, na seniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu imala je zapažen nastup. Iako ima samo 17 godina, Iva je zauzela 5. mesto u Evropi, što je izvanredan uspeh za mladu Nišlijku na prvom seniorskom prvenstvu Evrope u njenoj karijeri.

Kao član nacionalnog seniorskog tima, Iva je pokazala izuzetnu hrabrost i veštinu na tatamiju. U prvoj borbi na prvenstvu, savladala takmičarku iz Ukrajine, dok je u drugom i pored hrabrog i odvažnog nastupa ipak bila poražena od aktuelne olimpijske pobednice iz Tokija, Matee Jelić.

“Koliko sam srećna zbog svog nastupa toliko sam i tužna sto nisam izdržala do kraja i pobedila jednu od najboljih svetskih takmičarki u toj borbi za medalju. Ali svakako mogu biti zadovoljna i ja ali i moj tim,jer mi je ovo pokazalo da smo na pravom putu do Los Anđelesa 2028 godine”, izjavila je Iva Petrović za Niške vesti.

Ovo je samo početak jedne velike sportske priče koja će tek da se piše, a grad Niš može da se ponosi svojom sportskom budućnošću.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.