Sjajna Naisa ispustila pobedu u Aranđelovcu

Naisa je uspešno započela nastavak šampionata u Arkus ligi. Na vrućem terenu u Aranđelovcu osvojen je bod protiv Bekamenta 20-20 (10-13), a prava je šteta što Naisa nije osvojila ceo plen.

 

Odigrala je Naisa hrabro i može se reći i , na neki način, iznenadila Bekament.

 

U prvih 10 minuta pet različitih Naisinih rukometašica upisalo se u strelce, a Naisa je održavala korak, 5-5. Već tada se videlo da će Naisa biti tvrd orah…

 

U samom finišu prvog dela golovima Jelene Knežević, Sanje Stamenković i Tamare Simonović Naisa stiže do 3 gola prednosti, 13-10 za Naisu na poluvremenu.

 

Pogled na statistiku već tada „bode“ oči – čak 7 sedmeraca za Bekament, a niti jedan za Naisu! Pored toga Naisa je imala 6 minuta igračicu manje, a Bekament 2 minuta.

 

U drugom delu, najpre Olivera Nikolić dovodi svoj tim u vođstvo od 4 gola prednosti, a onda nešto kasnije maksimalna 4 gola prednosti su i nakon uspešnog šuta Mile Mladenović.

 

U tim trenucima je proradila i Zoe Petrović sa druge strane, pa je utakmica u egalu. Igralo  se gol za gol, s tim da je najćešće Naisa  bila u minimalnom vođstvu.

 

Na kraju Bekament nekako stiže do boda, a frapantno deluje podatak da je tim iz Aranđelovca  čak 12 puta imao kaznene udarce sa 7 metara, a ekipa iz Niša svega 4.

 

Pohvale idu na adresu golmanki Naise koje su odbranile čak 5 sedmerca, ali i za najefikasnije, Jelene Knežević i Tamare Simonović koje su postigle po 6 golova.

 

-Jako sam zadovoljan, iako smo mogli do oba boda. Kao da smo se malo i uplašili pobede u drugom delu, pa smo imali nekoliko napada, a da praktično nismo ni šutnuli. U svakom slučaju jako bitna utakmica za nas jer su devojke videle da mogu mnogo-raportira trener Slavko Krnjajac, koji nije želeo da komentariše veliki broj penala za protivnika.

 

Utisak je da je Naisa izgubila jedan bod, iako je Bekament, pre susreta, važio za favorita. Ipak, bod koji Naisi mnogo znači, jer je ekipa trenera Slavka Krnjajca videla da može da se nosi i sa najjačim ekipama.

 

Utakmica, koja će, sasvim  sigurno poslužiti i da se podigne samopouzdanje pred bitnije mečeve u prvenstvu. Pre toga, Naisa se u sredu, u kupu, sastaje sa ekipom Topličanina iz Prokuplja.

 

 


Aranđelovac, SRC „Šumadija“. Gledalaca: 500. Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić (Leskovac). Isključenja: Bekament 6 minuta, Naisa 12 minuta. Sedmerci: Bekament: 12 (7), Naisa 4 (2).

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Đorđević, T.Petković,  Milošević, Đurović, Simonović 6, Mladenović 1, M.Petković, Stojanović 2, Stamenković 2, Nikolić 2, Milovanović 2, Nedeljković, Grujić.

ŽRK BEKAMENT: M.Simić, Dragović, Mitrović, A.Radojičić, Preković 1, Anić 2, Petrović 4, Malenović, Milivojević, Marković, Ivković 2, LJ.Simić, Radojičić, Dragović, Krstić 4, Tomković 6, Bokarić 1.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.