Šest niških gimnastičarki na pionirskom finalu Srbije

Šest devočica iz Gimnastičkog kluba „Niš“ plasiralo se u finale Pionirske lige Srbije u ženskoj gimnastici, pošto su u prolećnom i jesenjem kolu ovog takmičenja postigle odlične rezultate. To su Nađa Panić, Jovana Stojanović i Lena Milenković u uzrasnoj kategoriji do 8 godina, Staša Tasić i Emilija Vacić (10), kao i Nikolija Pavlović (12).

 

Iz ostalih klubova jugoistočne Srbije u finalu će se naći još po četiri takmičarke iz Topličanina (Prokuplje) i Zaječara, tri iz Hajduk Veljka (Negotin) i po jedna iz Olimpa (Knjaževac) i Napretka (Kruševac).Takmičenje se organizuje u dva kola godišnje (prolećno i jesenje), a najuspešnije gimnastičarke nastupiće u finalu, 19. novembra.

 

Odluka o plasmanu u finale pala je posle drugog kola Lige u regionu jugoistočne Srbije, održanog u Kruševcu. U pojedinačnoj konkurenciji, gimnastičarke iz Niša osvojile su dve zlatne i jednu srebrnu medalju u tri uzrasne kategorije, a odnele su i jednu ekipnu pobedu.

 

 


U kategoriji najmlađih  (do 8 godina) trijumfovala je Staša Tasić (Niš), ispred Tee Pacić (Hajduk Veljko – Negotin) i Jovane Stojanović (Niš). Sa trećom članicom ekipe, Lenom Milenković, koja je zauzela 5. mesto, devojčice iz Niša bile su prve u ekipnom plasmanu, ispred Hajduk Veljka (Negotin), Olimpa (Knjaževac) i Zaječara.

 

Nišlijkama je pripalo prvo mesto i u kategoriji devojčica do 10 godina. Najuspešnija je bila Staša Tasić (Niš), a sledile su Hana Stojanović (Topličanin – Prokuplje) i Eva Grozdanović (Zaječar). Druga Nišlijka, Emilija Vacić, bila je nadomak medalje ali je napravila kiks na gredi i morala da se zadovolji četvrtim mestom. Ekipni poredak bio je: Topličanin (Prokuplje), Zaječar i Hajduk Veljko (Negotin).

 

Kod najstarijih pionirki (12), pobedila je Lana Petković (Topličanin), koja je nadmašila Nikoliju Pavlović (Niš) i Teodoru Aleksić (Napredak – Kruševac).

 

„Sa šest devojčica u finalu ostvarili smo osnovni cilj i postigli kontinuitet u izgradnji i afirmaciji najmlađih gimnastičarki, s kojima postupno ostvarujemo smenu generacija u niškom klubu“, zadovoljno je rekla dr Ema Petković, trener u Gimnastičkom klubu „Niš“.

 

izvor: Zoran Marjanović (Niške vesti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.