Saša Gacik i Valentina Nejković na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu

Sledeceg vikenda, u Francuskom mestu Albi, održava se 7. Svetsko Prvenstvo u ultramaratonu na 24h. Nastupice takmicari iz 45 zemalja, a među njima i troje iz Srbije: Saša Gacik i Valentina Nejković članovi niškog Radničkog te Mihal Šulja iz pančevačkog Dinama.

Niški klub neće predstavljati samo dvoje takmičara već i njihov trener iz AK Radnički, Vladimir Živković, koga je selektor Edin Zuković odabrao za vođu puta.

Živković ističe: da su se Saša i Valentina dobro pripremali za ovo takmičenje. Trenirali su naporno kako tokom dana, takođe i u kasnim noćnim satima, pošto je ovo veoma zahtevna disciplina gde se trči 24 sata. Što se tiče rezultata očekujemo da obore svoje, a samim tim i državne rekorde i da predstave našu državu, savez i grad Niš u što boljem svetlu. Ovo je velika stvar za naš klub koji postoji samo 3 godine. Sve što smo u ovom periodu uradili, uradili smo iz svojih sredstava i uz pomoć prijatelja kluba jer još nismo na budžetu. Zahvaljujemo se našem Atletskog savezu koji je snosio sve troškove puta i odlazak naših takmičara na ovo veliko takmičenje.

Trka se održava od 26. do 27 oktobra, a srpska reprezentacija put Francuske poleće več u sredu sa aerodroma Nikola Tesla. Poželimo im puno uspeha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.