Rukometna legenda na klupi Železničara (VIDEO)

Jedan od najboljih jugoslovenskih, a i svetskih rukometaša svih vremena, Veselin Vujović, vratio se u srpski  rukomet  i to kao trener niškog Železničara.

Posle sjajne igračke karijere u Metaloplastici, Barseloni i reprezentaciji Jugoslavije  popularni Vuja je sa klupe predvodio Vardar i Siudad Real i reprezentacije Jugoslavije, Makedonije i Slovenije.

I pored ove prebogate biografije, novi trener Železničara je ipak imao malu tremu pred dolazak u Niš,jer zna da su očekivanja Nišlija od njega i igrača velika i da ceo grad živi za rukomet.

I čelnici grada koji su pre nepunih godinu dana stali iza kluba rešeni da ga vrati na staze uspeha nisu krili zadovoljstvo što su uspeli da na klupu Železničara dovedu istinsku rukometnu legendu.

Klub sa puno ambicija ulazi u novu sezonu, gde će pored trofeja u nacionalnom prvenstvu i Kupu cilj biti i što bolji plasman u SEHA ligi.

Novi strateg Nišlija na startu je pokazao svoju širinu i humanost, jer je odmah posle promocije dres Železničara koji je dobio od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, donirao za humanitarnu aukciju za pomoć mladom niškom sportskom novinaru Aleksandru Nikoliću, koja će biti održana u nedelju 8. jula na Amfiteatru nišavskog keja.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.