Revijalni košarkaški mečevi između Holanđana – EX Jugoslovena i ekipe Amaterske lige Niša (VIDEO)

Amaterska košarkaška liga Niša je napravila još jedan iskorak što se tiče organizacije, afirmisanja košarke i sporta uopšte. Nakon uspešnog završetka svoje druge sezone sportski entuzijasti okupljeni oko ove lepe priče nastavljaju sa aktivnostima. Ovoga puta su imali specifične goste, ekipu iz Holandije sastavljenu od rekreativaca iz bivših jugoslovenskih republika.

Ovaj meč je samo nastavak brojnih aktivnosti Amaterske lige, koja, uprkos tome što postoji samo dve sezone, iza sebe ima organizovane i humanitarne utakmice, kao i revijalne utakmice sa sličnim ligama iz regiona. Odigrana utakmica je dokaz da nas u budućnosti od Amaterske lige očekuju još bolje stvari.

A, gosti su priča za sebe, sastav ekipe čine rekreativni igrači bukvalno od Vardara pa do Triglava, a njihovo druženje u Holandiji traje više od 20 godina. Košarka im je izduvni ventil u inostranstvu gde žive i rade više decenija, kao i jedinstvena prilika da se često okupljaju i druže. Ova ekipa koja se u začetku zvala „Cipiripi“, a danas  „Vizardsi“, jednom godišnje pravi izlet u neku od zemalja iz bivše Jugoslavije gde boravi nekoliko dana i protiv odgovarajućih selekcija odigra košarkaški meč. Zahvaljujući oživljavanju niškog aerodroma ove godine je njihov izbor bio Niš, a po njihovim reakcijama napravili su pravi potez.

Revijalna utakmica nije imala rezultat kao prioritet, ali radi potpune informacije pobedu je odnela domaća ekipa, kombinovana selekcija Amaterske košarkaške lige Niša. Priliku za revanš gosti iz Holandije imaju već u subotu kada će odigrati svoj drugi meč nakon koga će i završiti posetu Nišu i Srbiji. Utakmice će ostati prelepa uspomena svim učesnicima, a poseban benefit ovih susreta jesu nova prijateljstva, što je još jedan dokaz da sport spaja ljude i da organizacije poput Amaterse košarkaške lige Niša treba podržavati.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.